Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:41 07 10 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ
a

Au trecut aproape 11 luni și nu știm ce a provocat tragedia de la Infecțioase - 12 morți

ro

17 Aug, 2022 00:00 1016 Marime text
 
  • Dosarul penal este instrumentat de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.
  • Potrivit surselor noastre, în cauză sunt derulate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și distrugere calificată din culpă
 
Cu toate că ne îndreptăm vertiginos spre a 11-a lună de la incendiul izbucnit în secţia de ATI a Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Constanța, încă nu se cunoaște clar ce a provocat această tragedie în urma căreia 12 persoane au decedat.
 
Dosarul penal este instrumentat de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.
 
Potrivit surselor noastre, în cauză sunt derulate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și distrugere calificată din culpă
 
Poate cea mai grea probă de la dosar este expertiza tehnică, procedură efectuată de specialiștii Institutului Național de Cercetare - Dezvoltare pentru Securitatea Mineră și Protecție Antiexplozivă (INSEMEX) Petroșani alături de Institutul Național de Expertize Criminalistice (INEC) Iași.
 
Această expertiză nu este încă finalizată, însă ea este foarte importantă deoarece poate să stabilească eventualele cauze și condițiile în care s-a produs incendiul principal și eventualele nereguli constatate în documentația și pregătirea împotriva incediilor. 
 
După incendiu, dr. Stela Halichidis a fost demisă din funcția de manager al spitalului.
 
Ulterior, fostul manager al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, dr. Stela Halichidis, l-a dat în judecată pe Primarul Municipiului Constanța și a solicitat anularea Dispoziției nr. 5199/04.10.2021.
 
Potrivit Biroului de presă al Primăriei Constanța, Dispoziția nr. 5199/04.10.2021 face referire la „încetarea Contractului de management nr. 94762/08.06.2018 al doamnei Halichidis Stela, manager al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța“.
 
Noul termen în dosar a fost stabilit pentru data de 15 septembrie 2022.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Constănțeanul supărat. Este de neconceput ca Spitalul de infecțioase să funcționeze cu numai 19 paturi pentru populația unui județ întreg și pentru turiștii aflați pe litoral

 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii