Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:21 29 09 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au crezut că a dat norocul peste ei Zeci de constănţeni, angajaţi ca directori. Cine şi de ce merge la închisoare

ro

23 Nov, 2018 00:00 1576 Marime text

Trimis în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, un bărbat din Constanţa, acuzat de săvârşirea a 22 de infracţiuni de înşelăciune, a fost condamnat la pedeapsa de opt ani de închisoare cu executare pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune. Decizia Judecătoriei Constanţa a fost atacată la Curtea de Apel Constanţa, instanţă care va lua o decizie definitivă.
 
În cauză, oamenii legii au efectuat mai multe percheziţii domiciliare, ocazie cu care au găsit peste 60 de televizoare tip LCD, mai multe produse de papetărie şi mobilier, aparate de aer condiţionat, precum şi alte bunuri. În actul de sesizare a instanţei, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa arată că inculpatul, prezentându-se ca reprezentant al unei societăţi comerciale, ar fi indus în eroare 22 de societăţi comerciale de la care a achiziţionat diverse bunuri. În rechizitoriu, magistraţii arată că, pentru a achita produsele cumpărate, inculpatul semna bilete la ordin care au fost refuzate la plată.
 
Tot potrivit procurorilor, pentru a crea aparenţa unei funcţionări legale la adresa din Constanţa, inculpatul a angajat aproximativ 25 de persoane pe diverse funcţii, respectiv: directori de vânzări şi gestionari. Ce nu au ştiut cei angajaţi era că respectivele contractele de muncă nu au fost niciodată înregistrate în evidenţele autorităţilor cu atribuţii în domeniul muncii.
 
Inculpatul a fost condamnat la pedeapsa de opt ani de închisoare cu executare pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune. Cel în cauză a fost obligat să achite celor 22 de societăţi comerciale aproximativ 1,5 milioane de lei, cu titlu de daune materiale.
 
Aşa cum arătam şi mai sus, decizia Judecătoriei Constanţa a fost atacată la Curtea de Apel Constanţa. 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii