Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:14 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Asistentul“ unui fals medic, condamnat cu executare. A primit 5000 de euro pentru o operație la coloană

ro

17 Apr, 2020 00:00 4683 Marime text

Magistrații de la Judecătoria Constanța au decis condamnarea în primă instanță a unui tânăr, de 21 de ani, din municipiul Medgidia, la doi ani de închisoare cu executare. Decizia nu este una definitivă, ea fiind contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Dosarul a fost instrumentat de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.
 
Conform magistraților, în decembrie 2019, organele de poliție s-au sesizat din oficiu cu privire la comiterea infracțiunii de înșelăciune, ca urmare a apelului SNUAU 112 efectuat de o femeie, de 81 de ani, persoană vătămată. Aceasta a reclamat faptul că, fiind indusă în eroare prin prezentarea ca adevărate a unor împrejurări nereale, a remis unei persoane necunoscute suma de 5000 euro.
 
Femeia le-a mai spus că a fost apelată de către o persoană necunoscută de sex bărbătesc, care și-a declinat calitatea de „doctor” și care i-a adus la cunoștință în mod mincinos că fiul său a fost implicat într-un accident, la momentul apelului fiind internat în spital, motiv pentru care i-au solicitat sume de bani necesare pentru achitarea contravalorii transportului la un spital din municipiul București și a operației ce implica atașarea unei tije pe coloană.
 
Întrucât persoana vătămată a fost de acord cu predarea sumei de 5.000 euro, la indicațiile apelantului, aceasta le-a furnizat date privind adresa de domiciliu, locație unde la scurt timp a fost dirijat „trimisul domnului doctor”, o persoană de sex masculin, căreia persoana vătămată i-a înmânat suma de 5000 euro.
 
Ulterior persoana vătămată a luat legătura telefonic cu fiul său și a constatat că a fost indusă în eroare.  
 
Citește și
 
Decizia nu este definitivă Un fost poliţist din Constanţa a fost condamnat la închisoare cu executare pentru trafic de influenţă şi înşelăciune

Constanța Tentativă de înșelăciune la telefon. Autorul s-a dat drept fratele victimei, diagnosticat cu coronavirus. Ce poveste avea suspectul

Procurorii din Constanţa acuză - înşelăciuni pe internet cu vânzare de câini şi papagali

 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii