Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:37 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arestare preventivă la Mangalia, în urmă cu peste un secol „Punem îndatorire directorului acelei închisori ca să-l primească și să-l dețină până la un alt ordin“

ro

24 Nov, 2021 00:00 1462 Marime text
  • Informația a fost publicată pe pagina oficială de Facebook a Judecătoriei Mangalia, fiind aduse în atenția publică în urma muncii dedicate a magistraților din cadrul instituției, desfășurate în cadrul unui proiect ce vizează istoria justiției din Dobrogea.
  • Potrivit sursei citate, mandatele de arestare în cauză fuseseră emise de către judecătorul delegat („substitut de ocol“) Ion Ionescu, din cadrul Tribunalului de ocol Mangalia, în data de 28 septembrie 1881.
 
„În numele legei și al Măriei Sale Regelui, (...) mandăm și ordonăm tutulor agenților puterei publice, ca să conducă la închisoarea de la Mangalia, -conformându-se legei, pe numitul (...)“
 
Astfel se emiteau mandatele de arestare preventivă în Mangalia, în urmă cu mai bine de un secol, respectiv în 1881.
 
Informația a fost publicată pe pagina oficială de Facebook a Judecătoriei Mangalia, fiind aduse în atenția publică în urma muncii dedicate a magistraților din cadrul instituției, desfășurate în cadrul unui proiect ce vizează istoria justiției din Dobrogea.
 
Potrivit sursei citate, mandatele de arestare în cauză fuseseră emise de către judecătorul delegat („substitut de ocol“) Ion Ionescu, din cadrul Tribunalului de ocol Mangalia, în data de 28 septembrie 1881.
 
Se arată în cuprinsul mandatelor următoarele:
 
„Substitutul de ocol Mangalia.
În numele legii și al M.S. Regelui,
Noi, Ion Ionescu, substitut pe lângă tribunalul de ocol Mangalia.
În virtutea art. 96 proc. Penală, mandăm și ordonăm tutulor agenților puterei publice, ca să conducă la închisoarea de la Mangalia, conformându-se legei, pe numitul Mustafa Osman, cu domiciliu necunoscut, prevenit pentru furt de boi, fapt prevedut și penat de art. 310, c. penal.
Punem îndatorire directorului acelei închisori, ca să-l primească și să-l dețină până la un alt ordin.
Cerem de la toți depositarii puterei publice, ca să dea ajutor pentru executarea acestui mandat, la cas de cerere din partea purtătorului lui.
Dat la 28 septembrie 1881. No. 589“.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
ZIUA LIVE. Despre istoria justiției din Dobrogea
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii