Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:56 16 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aproape 40 de ani de închisoare în dosarul canabisului din Mamaia Sat! Sentinţa este definitivă

ro

14 Nov, 2016 00:00 4494 Marime text
Judecătorii din cadrul Curţii de Apel Constanţa s-au pronunţat, definitiv, în dosarul în care Marius Safir, Dimu Polifroni, Stelian Polifroni, Monica Polifroni, Valentin Marian Popa, Tudor Staicu şi George Giumba au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Constanţa.
 
Prezenta cauză vizează, potrivit unor surse judiciare, o percheziţie făcută de poliţiştii constănţeni în luna iunie 2010 la Ferma nr. 3 Mamaia Sat, situată pe DJ 226 Lumina - Năvodari.
 
Cu această ocazie, oamenii legii au descoperit ceea ce părea o instalaţie artizanală de sustragere a produselor petroliere din conducta magistrală din apropierea fermei. Mai mult decât atât, tot cu prilejul percheziţiei efectuate la Ferma nr. 3 Mamaia Sat, ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Serviciul de Investigare a Fraudelor au descoperit o cultură de plante cu privire la care exista suspiciunea de a fi canabis, fapt pentru care au sesizat BCCO Constanţa, organ competent să procedeze la efectuarea cercetărilor în acest caz.
 
Acum, după mai bine de şase ani de la începutul cercetărilor, judecătorii au anunţat sentinţa definitivă: aproape 40 de ani de închisoare. Cea mai mare pedeapsă a primit-o Marius Safir - zece ani de detenţie, restul având condamnări cuprinse între patru şi şase ani de închisoare.
 
Tribunalul Constanţa, în primă instanţă, a dispus confiscarea şi distrugerea cantităţii de 288,3 grame de canabis, rămasă după uscarea plantelor şi efectuarea analizelor de laborator şi predată Inspectoratului General al Poliţiei Române. Mai departe, judecătorii au dispus, conform minutei judecătoreşti, obligarea a patru inculpaţi „la plata sumei de 20.000 de euro provenită din vânzarea cocainei“. Instanţa a mai decis confiscarea în folosul statului a următoarelor sume: 100.455 de euro şi 17.900 de euro. În final, Tribunalul Constanţa a mai dispus confiscarea a aproape 3.500 de euro, precum şi a fertilizatorilor folosiţi la cultivarea plantelor de canabis şi a materialelor rezultate din demontarea instalaţiei cu care era prevăzută sera.
 
Sentinţa Curţii de Apel Constanţa a fost dată de judecătorii Ciprian Coadă şi Damian Mitea şi este definitivă.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii