Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:53 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Apele Române revendică aproape 3.000 de metri pătrați de plajă în Agigea. Anunțul judecătorilor

ro

15 Mar, 2023 10:27 2110 Marime text
Plaja litoralului românesc. Foto cu rol ilustrativ


Judecătorii Secției I Civile a Tribunalului Constanța au anunțat că vor pronunța spre sfârșitul acestei luni o primă soluție în dosarul în care Apele Române prin ABADL revendică o suprafață de 2.800 mp de plajă, situată în Agigea!
 
Cazul se află în atenția justiției din anul 2020, însă, inițial, acesta fusese înregistrat la Judecătoria Constanța care, ulterior, și-a declinat competența de soluționare a cazului în favoarea Tribunalului.
 
După un conflict negativ de competență, ca urmare a faptului că și Tribunalul a declinat cazul, judecătorii de la Curte au decis, pe 10 martie 2021, că dosarul este de competența Tribunalului – Secția I Civilă.
 
După circa doi ani de la deschiderea procesului, săptămâna aceasta, judecătorii Secției I Civile au rămas în pronunțare asupra cauzei, anunțând că pronunțarea va avea loc la data de 27 martie 2023.
 
Este vorba despre dosarul cu indicativul 17702/212/2020*, în care ANAR-ABADL a solicitat „restituirea imobilului teren – plaja litoralului românesc, cu suprafața de 2.800 mp situată în comuna. Agigea, (...) zona Steaua de mare, lot 21“, potrivit Hotărârii nr. 11628/2020 (de declinare) a Judecătoriei Constanța, citată pe www.rolii.ro .
 
Acțiunea în revendicare este promovată în contradictoriu cu Matei și Liliana Camelia Datcu și, respectiv, cu Statul Român prin Ministerul Finanțelor, acesta din urmă solicitând în proces admiterea acțiunii ANAR-ABADL.
 
Acum, rămâne de văzut care va fi decizia judecătorilor Secției I Civile, cu precizarea că, oricare va fi hotărârea, ea va putea fi atacată de către părțile care se declară nemulțumite la instanța de control, respectiv Curtea de Apel Constanța.
 
Sursa motivare: www.rolii.ro
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii