Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:53 13 08 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

5 iulie - Ziua Justiției. Mesajul președintelui CSM

ro

05 Jul, 2020 08:28 533 Marime text
  • În prima duminică a lunii iulie sărbătorim Ziua Justiției!

Azi, 5 iulie este marcată Ziua Justiției! În acest context, Nicoleta Margareta Tînţ, președintele Consiliului Superior al Magistraturii, a transmite următorul mesaj:

Așa cum obișnuim de peste două decenii, în prima duminică a lunii iulie sărbătorim Ziua Justiției, eveniment cu o deosebită însemnătate pentru profesioniștii dreptului, ce are menirea de a reaminti - simbolic - importanța și rolul unui act de justiție de calitate, ca reper al societății democratice.

Mai mult ca oricând, îmi doresc ca mesajul meu să fie unul de solidaritate și responsabilitate, în momentele dificile prin care trece nu doar societatea românească, ci întreaga omenire.

Cu această ocazie, mulțumesc corpului magistraților pentru curajul, dedicarea și profesionalismul cu care și-au adus la îndeplinire menirea, într-un an marcat de evenimente fără precedent. Îi asigur că eforturile pe care le depun pentru asigurarea funcționării justiției, ca serviciu public în slujba cetățeanului, sunt conștientizate și apreciate.

Îmi exprim, de asemenea, respectul și aprecierea pentru contribuția adusă de ceilalți profesioniști ai dreptului, reușind împreună să garantăm accesul liber la justiție al cetățeanului, indiferent de problemele întâmpinate în condițiile actuale.

Simbolistica profundă a acestei zile de sărbătoare pentru justiția românească îmi oferă ocazia de a reaminti că este datoria noastră, prin unitate profesională şi morală, să identificăm toate pârghiile necesare pentru menținerea actului de justiție la cele mai înalte standarde, în scopul protejării fiecărui cetățean împotriva oricărei forme de arbitrariu. Acest deziderat îl putem atinge numai conlucrând spre găsirea echilibrului social necesar respectării supremației legii.

Consiliul Superior al Magistraturii, ca unic garant constituțional al independenței justiției, reafirmă - și cu această ocazie - determinarea de a acționa constant și hotărât pentru asigurarea independenței justiției ca valoare supremă a oricărui stat de drept şi fundament al protecției drepturilor şi libertăților cetățeanului.

Vă doresc multă sănătate şi succes în activitatea desfășurată!

Ti-a placut articolul?

Comentarii