Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:38 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noua eră Google se apucă de produs roboți!

ro

12 Feb, 2014 14:36 3146 Marime text
            Google face echipă cu Foxconn pentru a comercializa tehnologii robotizate!
            The Wall Street Journal a raportat astăzi că producătorul taiwanez, care a construit o mulțime de iPhone și iPad-uri Apple, a stabilit un acord cu Google pentru a construi robotică pentru companie.
roboti google inteligenta artificiala
            Google a refuzat să comenteze această după-amiază și Foxconn nu a răspuns imediat la o cerere de comentariu. Andy Rubin, fostul conducător Android de la Google, iar acum șef de robotică al companiei, a mers recent la Taipei pentru a se întâlni cu președintele Foxconn Terry Gou şi să discute despre afacere, a raportat jurnalul, citând surse anonime.
            Tranzacţia ar aduce beneficii ambelor companii, oferind celor de la Google un producător de robotică și oferind tehnologie performantă celor de la Foxconn pentru activitatea de producție.
            "Ei bine, înţelegerea ar trebui să accelereze ciclurile de dezvoltare pentru Google", a spus Zeus Kerravala, un analist de la ZK Research. "Foxconn este unul dintre cei mai mari producători de contract din industrie și ceea ce fac ei cel mai bine este să construiască lucruri. Google, pe de altă parte, inventează lucruri, dar competența sa de bază nu este construirea (producţia), în special de hardware, rapidă și eficientă."
            Pactul, a adăugat el, va aduce la scară procesul de producție hardware pentru Google - o necesitate, în cazul în care Google vrea să fabrice în masă roboți, la un preț accesibil.
            "În curând vom avea o armată de roboți Google, ca în Star Wars II-lea", a spus Kerravala.
roboti google inteligenta artificiala
            Google, o companie cunoscută în întreaga lume pentru motorul de căutare cu acelaşi nume, Android și serviciile sale Maps omniprezente, a făcut o incursiune în robotică, în ultimele șase luni. Compania a anunțat la sfârșitul lunii trecute că a achiziționat DeepMind Technologies, o companie de inteligență artificială cu sediul la Londra (AI).
            În decembrie, Google a cumparat Boston Dynamics, o companie de robotică cunoscută pentru robotul sâu cu patru picioare „BigDog”, precum si pentru un alt robot umanoid înalt de aproximativ 2 metri, pe nume „Atlas”.
            În plus, Google a lucrat în ultimii ani pentru a dezvolta automobile autonome și chiar au vrut o parte din directorii Google să se apropie de producătorii de automobile din Detroit, în speranța de a găsi parteneri de afaceri.
 
Sursă:
www.itnews.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii