Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:22 22 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

America de Nord si China gazduiesc peste jumatate din website-urile infectate la nivel global

ro

29 Oct, 2009 08:02 1140 Marime text

Canada se situeaza pe primul loc în gazduirea de URL-uri infectate, cu un procent de 21% din totalul site-urilor de acest fel din întreaga lume, urmata de Statele Unite ale Americii (16%) si China (15%), informeaza un studiu realizat de expertii Kaspersky Lab pe durata lunii septembrie 2009.
Cu toate acestea, ierarhia se schimba atunci când ne referim la primele trei tari ale caror site-uri raspândesc malware. China urca pe primul loc, cu un procent de 26%, urmata de SUA cu 18% si Rusia, cu 12%.

„Almanahul realizat de expertii Kaspersky Lab a fost creat la cererea utilizatorilor si ilustreaza schematic cele mai importante date referitoare la raspândirea programelor malware în momentul de fata", spune Costin Raiu, Chief Security Expert, Kaspersky Lab. „De exemplu, aici regasim informatia conform careia cele mai raspândite vulnerabilitati în luna iulie pe computerele utilizatorilor au fost cele din Adobe Flash Player 9 si 10. Aceste date sunt foarte utile pentru a observa tendintele cibercriminalitatii la diferite intervale de timp", completeaza Raiu.

Continuare pe xtrempc.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii