Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:50 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mai mulți bani pentru profesori. Legea care prevede acordarea unui spor de solicitare neuropshică, publicată în Monitorul Oficial

ro

20 Jul, 2019 00:00 8514 Marime text

Legea care prevede acordarea unui spor de solicitare neuropshică pentru profesori, de 10% din salariul brut, a fost adoptată și publicată în Monitorul Oficial.
 
Sporul de solicitare neuropsihică se acorda pentru personalul didactic de predare, respectiv pentru educatori, invatatori si profesori, indiferent daca este vorba despre un contract de munca pe perioada nedeterminata sau daca este vorba despre plata cu ora. Personalul de conducere, beneficiază, de asemenea, de sporul de stres. Mai exact, rectorii, prorectorii, decanii, inspectorul scolar general, adjunctii, inspectorii de specialitate, directorul Casei Corpului Didactic, directorii si directorii adjuncti de scoli vor primi si ei acest spor, in valoare de 10% din salariul de baza, conform legii.
 
„Legea prin care se majorează salariile pentru personalul de îndrumare și control, a fost publicată în Monitorul Oficial. Mulțumesc parlamentarilor PSD care au votat această lege și sindicatelor pentru sprijinul acordat în această inițiativă“, a scris pe Liviu Pop, fostul ministrul al Educației Naționale.
 
Iată textul de lege, așa cum a fost publicat în Monitorul Oficial: „Legea nr. 131/2019 pentru modificarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, publicată în Monitorul Oficial, Partea I nr. 575 / 15.07.2019, în vigoare de la data de 18 iulie 2019.
 
Articol unic. Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 492 din 28 iunie 2017, cu modificările și completarile ulterioare, se modifică după cum urmează: La anexa nr. I capitolul I litera B, articolul 16 se modifică și va avea urmatorul cuprins: "Art. 16 - Pentru personalul didactic de predare din învățământ, precum și pentru personalul didactic de conducere prevăzut la pct. 1 nr. crt. 1, 2, 4-6 și pentru personalul de conducere, de îndrumare și control prevăzut la pct. 2 din anexa nr. I cap. I lit. A se acorda un spor de suprasolicitare neuropsihică de 10% din salariul de bază". Această lege a fost adoptată de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor art. 75 si ale art. 76 alin. (2) din Constitutia Romaniei, republicată. București, 11 iulie 2019“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii