Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:01 20 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevii claselor primare de la Școala Gimnazială nr. 38 „Dimitrie Cantemir” din municipiul Constanța au stat de vorbă cu polițiștii

ro

12 Feb, 2020 11:48 2363 Marime text
În contextul derulării proiectului „Școala Siguranței Tedi”, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au desfășurat, în cursul zilei de ieri, activităţi informativ-preventive la școala gimnazială nr. 38 „Dimitrie Cantemir” din municipiul Constanța, ocazie cu care au stat de vorbă cu elevii claselor I.
 
Astfel, polițiștii au interacționat cu cei mici pe teme privind siguranța pe stradă, la școală, în vacanțe și siguranța în mediul online, furnizându-le acestora informații cu privire la interacțiunea cu persoanele străine atât în viața reală, cât și în mediul online. De asemenea, elevii au fost informați cu privire la posibilele pericole la care pot fi expuși, fiindu-le prezentate soluții prin metode educative adaptate vârstei lor. Activitatea a fost susținută cu materiale preventive și prezentarea unui filmuleț educativ prin care copiii au înțeles importanța evitării transmiterii datelor cu caracter personal în mediul online. Acestea se pot găsi pe pagina de internet www.scoalatedi.ro, materiale atât pentru elevii claselor I, cât și pentru părinți și cadre didactice, redactate de către Maspex România, partener în cadrul acestei campanii.
 
În aceeași zi, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au derulat activități de prevenire a victimizării persoanelor de vârsta a III-a, pe linia prevenirii furturilor din locuințe, a furturilor din autoturisme și a tâlhăriilor, la clubul de pensionari situat pe strada Cișmelei din municipiul Constanța. Activitățile desfășurate se subscriu Proiectului național „Școala Siguranței Tedi”, Programului național de prevenire a infracțiunilor contra patrimoniului și Campaniei naționale de prevenire a furturilor din locuințe „Hoții îți invadează intimitatea”.

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii