Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:36 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au fost găsiți vinovații pentru incendiul de la Școala Gimnazială nr. 38 „Dimitrie Cantemir” Constanța (video)

ro

24 Oct, 2019 00:00 4005 Marime text

Doi minori din Constanța au fost găsiți vinovați de judecători pentru provocarea unui incendiu la o școală gimnazială din Constanța! Incendiul a avut loc sâmbătă, 23 septembrie 2017, în jurul orei 22.00, la Școala Gimnazială nr. 38 „Dimitrie Cantemir” Constanța, focul fiind localizat, în vestiarul personalului nedidactic. Față de cei doi copii s-a luat măsura educativă a asistării zilnice, pe o durată de 6 luni, pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere din culpă. Decizia judecătorilor a rămas definitivă.


Aplică inculpatului (...) măsura educativă a asistării zilnice, pe o durată de 6 luni, pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere din culpă. Impune minorului ca, pe durata executării măsurii, să urmeze un curs de pregătire şcolară sau formare profesională. Atrage atenţia inculpatului asupra consecinţelor nerespectării măsurii, a obligaţiei impuse şi ale săvârşirii de noi infracţiuni în cursul executării măsurii educative a asistării zilnice. Aplică inculpatului (...) măsura educativă a asistării zilnice, pe o durată de 6 luni, pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere din culpă. Impune minorului ca, pe durata executării măsurii, să urmeze un curs de pregătire şcolară sau formare profesională. Atrage atenţia inculpatului asupra consecinţelor nerespectării măsurii, a obligaţiei impuse şi ale săvârşirii de noi infracţiuni în cursul executării măsurii educative a asistării zilnice. Constată disjunsă acţiunea civilă“, potrivit minutei judecătorești.


Ce au scris procurorii în rechizitoriu



Dosarul a fost instrumentat de procurorii din Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța, cei doi copii fiind trimiși în judecată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă. În sarcina inculpaților s-a reținut că, în seara zilei de 23 septembrie 2017, în jurul orei 21.00, în timp ce se aflau în curtea interioară a Școlii Gimnaziale nr. 38 „Dimitrie Cantemir” Constanța, folosindu-se de o brichetă, au incendiat un bluzon din material textil, fapt ce a condus la incendierea și distrugerea din culpă a spațiului destinat personalului de îngrijire din incinta unității de învățământ și a mai multor bunuri aflate acolo.


Cu privire la incendiu, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a precizat că focul nu a afectat sălile de clasă, arhiva sau alte spații destinate depozitării documentelor școlare.


„Consiliul de administrație al unității de învățământ întrunit de urgență duminică, 24.09.2017, a analizat situația existentă și a hotărât întreruperea cursurilor în data de 25.09.2017, pentru efectuarea igienizării școlii. Suspendarea cursurilor este urmată de măsuri privind parcurgerea integrală a programei şcolare până la sfârşitul semestrului stabilite de consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ şi comunicate Inspectoratului Școlar Județean Constanța“, au mai precizat la acel moment oficialii ISJ Constanța.


Video


Citește și

Incendiu la Școala 38 din Constanța. Intervin pompierii de la ISU Dobrogea cu două autospeciale (galerie foto + video)

Ce spune Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa despre incendiul de la Școala Gimnazială Nr. 38 „Dimitrie Cantemir”
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii