Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:19 18 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei şcoli din Constanţa, în atenţia consilierilor locali constănţeni. Unităţile de învăţământ vor fi reabilitate

ro

28 May, 2018 00:00 7168 Marime text
Pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a Consiliului Local al municipiului Constanţa din 29 mai 2018 se află şi trei proiecte de hotărâre privind aprobarea documentaţiilor de avizare a lucrărilor de intervenţie pentru trei unităţi de învăţământ din municipiul Constanţa: Şcoala Gimnazială nr. 8 , Şcoala Gimnazială nr. 17 „Ion Minulescu“ şi Şcoala Gimnazială nr. 38 „Dimitrie Cantemir“.
 
Este vorba despre:
- proiectul de hotărâre privind aprobarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie şi a principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „Creşterea eficienţei energetice a imobilului Şcoala Gimnazială nr. 8 Constanţa“;
- proiectul de hotărâre privind aprobarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie şi a principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „Creşterea eficienţei energetice a imobilului Şcoala Gimnazială nr. 17 Ion Minulescu Constanţa“;
- proiectul de hotărâre privind aprobarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie şi a principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „Creşterea eficienţei energetice a imobilului Şcoală Gimnazială nr. 38 Dimitrie Cantemir Constanţa“.
 

Creşterea eficienţei energetice a Şcolii Gimnaziale nr. 8

 
Valoarea estimată a investiţiei „Creşterea eficienţei energetice a imobilului Şcoala Gimnazială nr. 8 Constanţa“ este de 3.637.000,03 lei fără TVA, respectiv 4.322.336,45 de lei cu TVA. Ridicată în anul 1964, Şcoala Gimnazială nr. 8 este o construcţie cu regim de înălţime P+1 etaj, realizată în etape succesive, după cum urmează: în anul 1964 a fost construit corpul A - şcoala veche, în anul 1972 au fost construite corpurile C şi B - şcoala nouă. Realizată cu materiale, tehnologii şi concepţii arhitecturale din perioada menţionată anterior, imobilul a acumulat în timp un grad avansat de uzură fizică şi morală, funcţionarea lui în prezent realizându-se cu consumuri energetice însemnate.
 
Creşterea eficienţei energetice a Şcolii Gimnaziale nr. 17 „Ion Minulescu“
 
Valoarea estimată a investiţiei „Creşterea eficienţei energetice a imobilului Şcoala Gimnazială nr. 17 Ion Minulescu Constanţa“ este de 3.108.587,58 de lei fără TVA, respectiv 3.694.419,72 de lei cu TVA. Ridicată în anul 1967, clădirea Şcolii Gimnaziale nr. 17 „Ion Minulescu“ este o construcţie cu regim de înălţime P+2 etaje. Realizată cu materiale, tehnologii şi concepţii arhitecturale din perioada menţionată anterior, imobilul a acumulat în timp un grad avansat de uzură fizică şi morală, funcţionarea lui în prezent realizându-se cu consumuri energetice însemnate.
 

Creşterea eficienţei energetice a Şcolii Gimnaziale nr. 38 „Dimitrie Cantemir“

 
Valoarea obiectivului de investiţii „Creşterea eficienţei energetice a imobilului Şcoala Gimnazială nr. 38 Dimitrie Cantemir Constanţa“ este de 3.983.194,9 lei fără TVA şi 4.733.697,53 de lei cu TVA. Ridicată în 1980, clădirea Şcolii Gimnaziale nr. 38 „Dimitrie Cantemir“ este o construcţie cu regim de înălţime P+2 etaje. Realizată cu materiale, tehnologii şi concepţii arhitecturale din perioada menţionată anterior, imobilul a acumulat în timp un grad avansat de uzură fizică şi morală, funcţionarea lui în prezent realizându-se cu consumuri energetice însemnate.
 
„Luând în considerare obiectivele şi acţiunile care sunt sprijinite prin intermediul Programului Operaţional Regional 2014-2020 / Axa prioritară 3 - Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiţii 3.1 - Sprijinirea eficienţei energetice, a gestionării inteligente a energiei şi a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, şi în sectorul locuinţelor, Operaţiunea B - Clădiri publice, SUERD/1, precum şi cu cerinţele Ghidului solicitantului - condiţii generale de accesare a fondurilor, este oportună pregătirea proiectelor «Creşterea eficienţei energetice a imobilelor Şcoală Gimnazială nr. 8 Constanţa, Şcoală Gimnazială nr. 17 Ion Minulescu şi Şcoală Gimnazială nr. 38 Dimitrie Cantemir», în vederea depunerii spre finanţare.
 
În acest sens, ţinând cont de cerinţele ghidului solicitantului, s-a impus elaborarea documentaţiei tehnico-economice, faza DALI. Având în vedere prevederile art. 44, alin. (1), din Legea nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, referitoare la competenţele de aprobare a documentaţiilor tehnico-economice ale obiectivelor de investiţii; în temeiul prevederilor art. 45, alin. (6) din Legea nr. 215/2001 a administraţiei publice locale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, iniţiez proiectul de hotărâre privind obiectivele de investiţii «Creşterea eficienţei energetice a imobilului Şcoala Gimnazială nr. 38, Dimitrie Cantemir, Constanţa», «Creşterea eficienţei energetice a imobilului Şcoala Gimnazială nr. 17 Ion Minulescu Constanţa» şi «Creşterea eficienţei energetice a imobilului Şcoală Gimnazială nr. 8 Constanţa» şi
cheltuielile legate de proiect în vederea finanţării acestora în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020“.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta cele trei proiecte de hotărâre.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii