Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:25 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE. Viceprimarul Rusu „Aseară, împreună cu poliția locală, DGAS și CT BUS, am luat primele măsuri“. Unde vor merge locatarii afectați de incendiul violent de pe Nicolae Grindeanu

ro

16 Dec, 2021 14:58 3279 Marime text

 
  • 35 de apartamente au fost afectate de incendiul izbucnit la un imobil de pe strada Nicolae Grindeanu din municipiul Constanța. 
  • Ionuț Rusu a transmis că după părerea sa a fost o mână criminală.
     

Potrivit reprezentanților ISU Dobrogea, 35 de apartmente au fost afectate de flacără, iar cinci adulți au fost transportați la spitalul modular militar instalat pe Stadionul Portul (4 bărbați și o femeie). 

De asemenea, o femeie cu copil a fost transportată la un cămin al Direcției Generale de Asistență Socială. 

Totodată, Primaria Municipiului Constanța a identificat un bloc cu 23 de apartamente disponibile in caz de nevoie.

Iată ce spune viceprimarul Ionuț Rusu!
 

Le-am explicat oamenilor cum putem să îi ajutăm. Noi unde putem să facem presiunile necesare, intervențiile necesare, vom veni în ajutorul lor.
 
Noi le-am spus viziunea noastră. Acțiunea am început-o de aseară.
 
Aseară, împreună cu poliția locală, DGAS și CT BUS, am luat primele măsuri.


 
Am avut și liceul Navrom care era pregătit. Am avut pregătite autobuzele de la CT BUS.
 
Dimineață la prima oră am luat legătura cu președintele asociației de proprietari. I-am spus ce putem face noi.
 
Avem în clipa de față avem un număr de 23 de apartamente pe care le putem pune în regim de urgență la dispoziția celor care și-au pierdut locuința. Acestea sunt puse la dispoziție  pe termen nelimitat. Majoritatea apartamentelor erau asigurate.
 
Oamenii au nevoie de ajutor, să știe că cineva este alături de ei.
 
Noi nu am putut intra să vedem.
 
Împreună cu cei de la ordine publică si doamna director de la DGAS și cu domnul primar , vom vedea dacă este nevoie de alte apartamente.
 
 
Este un proces dinamic.
 
Un alt lucru pe care îl putem face, este să îi ajutăm cu apa, canalizare și energie termică. Am discutat deja cu cei de la gaz și de la electricitate.
 
Asociația de păroprietari va trebui să aleagă un proiect.

Lumea este implicate de la A la Z.

Primele lucruri pe care oamenii le-au cerut au fost  apa, energie termică.
 
Oamenii vor acasă. Ei au spus că vor ajunge acasă, dar au nevoie de autorizații și resurse. Trebuie să fim siguri că atunci când se vor muta sunt în siguranță. Trebuie să urgentăm aceste lucruri în limitele legii.


Fațada este cea care a luat foc.

După părerea mea a fost o mână criminală. Noi ne-am uitat, dar acest lucru trebuie dovedit.

 
 

Reamintim că, în prag de sărbători, mai multe apartamente dintr-un bloc situat pe strada Nicolae Grindeanu din Constanța au fost avariate de incendiu, fum și apa folosită de către pompieri. La mai puțin de 10 zile până la Crăciun, oamenii au ieșit, speriați, doar cu ce aveau pe ei, în pijamale și cu o geacă pusă în fugă. S-au refugiat pe terasa de la ultimul etaj sau țipau disperați de la balcoane să fie salvați de către pompieri.Peste 100 de persoane au fost coborâte cu autoscările prezente, în număr de trei, la incendiu. 
 
 
 „Am fost solicitați pentru stingerea unui incendiu la un ansamblu de locuințe, cu un total de 105 apartamente. Am alocat 35 de autospeciale cu apă și spumă, cu medicale, trei autospeciale de lucru la înălțime. Au fost alocate forțe de la Ialomiț și Călărași. Incendiul este localizat și se lucrează pentru lichidare și îndepărtarea elementelor specifice. Verificăm fiecare locuință în parte pentru a ne asigura că nu sunt persoane în spațiile respective. Au fost evacuate 250 de persoane, din care 70 de copii. Majoritatea au fost evacuate prin autospecialele de lucru la înălțime. Mulți au fost pe terasa blocului. Incendiul a fost inițiat din parcarea blocului. Elementele care au stat la inițierea și dezvoltarea focului vor fi stabilite ulterior. Au fost șase persoane asistate medicale inițial, dar și fiecare persoană evacuată în parte este evaluată. Ar fi vorba de 36 de autoturisme avariante, dintre care 25 în subsol”, a spus colonelul Cristian Mihail Amarandei, șeful ISU Constanța. 
 







 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii