Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:17 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE. Student la Universitatea Ovidius în 8 pași !

ro

14 Jul, 2021 00:00 2861 Marime text
  • La sesiunea de admitere din acest an, Universitatea „Ovidius” din Constanța a scos la concurs 5.171 locuri pentru studii de licență și alte 2.655 locuri la programele de master
  • Admiterea este exclusiv online
  • Sunt 8 mari pași de încărcare a deocumentelor pe platformă
  • Adeverința medicală este  obligatorie, chiar și în format online
     

Valentin Vanghelescu, membru în cadrul Comisiei Centrale de Admitere din cadrul Universității Ovidius din Constanța a vorbit la ZIUA LIVE despre sesiunea de admitere aflată în derulare în această perioadă la nivelul celor 16 facultăți.
Interviul video integral poate fi urmărit aici: 

La sesiunea de admitere din acest an, Universitatea „Ovidius” din Constanța a scos la concurs 5.171 locuri pentru studii de licență și alte 2.655 locuri la programele de master.

Pentru programele de licență, în perioada 8 - 27 iulie 2021 vor avea loc înscrierile, susținerea probelor de concurs și înmatricularea pentru toate domeniile de studii de la toate formele de învățământ – învățământ cu frecvență (IF), învățământ la distanță (ID) și învățământ cu frecvență redusă (IFR), în funcție de calendarul fiecărei facultăți, cu excepția facultăților cu programe în domeniul sănătății.

La Facultatea de Medicină, Facultatea de Medicină Dentară și Facultatea de Farmacie admiterea se ţine în perioada 8 iulie - 6 august 2021, când vor avea loc înscrierile, susținerea probelor de concurs, afișarea rezultatelor și înmatricularea, în funcție de calendarul propriu.

Pentru programele de masterat, calendarul general al admiterii este 8 - 24 iulie 2021, interval în care vor avea loc înscrierile, susținerea probelor de concurs și înmatricularea pentru toate domeniile de studii, în funcție de fiecare facultate. Excepția este reprezentată de Facultatea de Medicină, unde admiterea la masterat va fi în luna septembrie.


Pentru cei interesați, toate informațiile legate de admiterea 2021 la UOC, sesiunile iulie și septembrie, pot fi accesate și la http://admitere.univ-ovidius.ro/, dar și pe site-urile facultăților.

Noutăți admiterii 2021


“O noutate e cifra de locuri bugetate. Avem în plus câte 50 de locuri în plus, și la licență și la masterat. Scoatem la concurs peste 1400 de locuri bugetate la licență, și scoatem 700 de locuri bugetate la masterat.
 
O altă diferență față de anul trecut este că, taxa de înscriere se plătește pe facultate, o singură dată.

Dacă un candidat se înscrie la Facultatea de Litere, la specializarea jurnalism, și la alte două specializări, de exemplu: studii americane , sau limba si literatura engleză, va plăti o singură dată pentru cele trei programe de studii.

Dacă alege să dea și la Medicină, va plăti o dată la Facultatea de Litere, și o dată la Facultatea de Medicină. 

Taxa de înscriere este unitară și este afișată pe site-urile facultăților.
 
O altă noutate este faptul că, anul acesta, candidații declarați admiși nu vor mai plăti taxa de înmatriculare, care anul trecut era de 100 de lei., a punctat membrul în cadrul Comisiei Centrale de Admitere din UOC, Valentin Vanghelescu.



 

În cazul a 12 facultăți avem concurs de dosar. Admiterea este exclusiv online

 
În cazul a 12 facultăți, admiterea se desfășoară în baza  probei de dosar. La facultățile cu profil medical se va susține examen scris, fizic, iar la cele vocaționale, probe vocaționale sau un interviu, care se vor desfășura tot fizic.
 
Admiterea este exclusiv online.

“Zilnic, fiecare facultate are un număr de reprezentanți care răspund la telefoane, la mail-uri.
Mai avem și niște link-uri postate la rubrica contacte ale facultății, unde cei interesați pot adresa întrebări în sistem de videoconferință.
 
Anul trecut am avut cea mai bună cifră de școlarizare din ultimii din cinci ani, si sperăm ca și anul acesta să se întâmple la fel”, a mai adăugat Valentin Vanghelescu.
 

Despre înscriere la Universitatea Ovidius din Constanța


El al cincilea an în care, la facultățile din cadrul Universității Ovidius se fac înscrieri online.

“Primul pas pentru cei care vor să se înscrie la UOC este să intre pe platforma de admitere online și să-și creeze un cont. Primește apoi  confirmarea că și-a creat contul, pe mail sau prin sms. Apoi trebuie să activeze contul.

Sunt 8 mari pași de încărcare a deocumentelor pe platformă. Va avea un cod de dosar. Va urma pașii de încărcare a documentelor pe platforma (adeverință de bac, foaie matricola). Se pot înscrie și cu adeverință dacă nu au încă eliberată de liceu diploma de bac, în original.

Adeverința medicală este  obligatorie, chiar și în format online.
 
Pasul final este pasul 8, în care se plătește taxa de înscriere, tot online. Ori plătește prin aplicația de Banking, ori plătește direct din platformă, în contul universității. Validarea dosarelor se primește în timp real", a precizat la Valentin Vanghelescu la ZIUA LIVE.
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

ZIUA LIVE. Cum se desfășoară admiterea la Universitatea „Ovidius” din Constanța

ZIUA LIVE Cum se face înscrierea la Universitatea „Ovidius” din Constanța. 5.171 de locuri pentru studii de licență, scoase la concurs


 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii