Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:45 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE Președintele PUSL, Florentin Chiforeanu – „Lipsa de onestitate este boala politicienilor. Constănțenii nu au avut ce să voteze la alegerile locale”! (VIDEO)

ro

22 Jun, 2023 00:00 3052 Marime text
  • Noul președinte al PUSL Constanța, Florentin Chiforeanu a vorbit la ZIUA LIVE despre cum arată Constanța dar și despre lipsa de inacțiune și de onestitate care este boala majoră a politicienilor români
  • Acesta a spus că singurul pericol pentru partidele tradiţionale dar şi pentru cele neparlamentare este reprezentat de AUR
  • Chiforeanu este de părere că electoratul are nevoie să fie educat iar partidele ar trebui să își promoveze mesajele - uriașa diferență dintre democrație și non-democrație
  • Preşedintele PUSL Constanţa a mai anunţat că împreună cu echipa sa îşi propune să obţină 6 %, la nivel judetean, la urmatoarele alegeri locale si parlamentare
  • Candidaţii formaţiunii pentru alegerile locale vor fi anunţaţi abia în toamnă iar în momentul de faţă, în filială activează sunt 500 de membri actualizați
 
 
 
Noul președinte al PUSL Constanța, Florentin Chiforeanu a vorbit la ZIUA LIVE despre cum arată Constanța dar și despre lipsa de inacțiune și de onestitate care este boala majoră a politicienilor români. 

Chiforeanu a fost director al CNM Petromin SA, fost consilier local PSD şi a mai activitat politic şi în Partidul Ecologist, PD-L dar și în formațiunea Forța Civică înființată de Mihai Răzvan Ungureanu iar în 2008, a candidat la primăria Constanţa din partea Partidului Ecologist Român.

Trăieşte de mai bine de 5 ani în Spania, într-un orăşel micuţ şi cochet. Despre Constanţa din ultimii ani, spune că este de nerecunoscut.

„Nu recunosc Constanța de acum. Noroc cu GPS-ul. Găsesc Constanța praf și la propriu și la figurat. În luna aprilie am stat câteva zile la Constanța. Din punct de vedere și urbanistic e puțin spus că la Constanța nu există viziune. Se fac lucruri care nu trebuia să se facă. De exemplu pavele și borduri. Marea organizare urbanistică a orașului trebuia începută de la periferie și spații verzi. Constanța are suprafață de spațiu verde dar nu este îngrijită deloc. Suprafața rămasă de la comuniști, bine gestionată ar fi fost suficientă.

Pentru îngrijirea spațiului verde este nevoie de un efort uriaș. Întâi schimbarea mentalității oamenilor. Și apoi bani. Ar trebui ca serviciile de spaţii verzi şi de curăţenie să fie prestate de o societate din subordinea Consiliului Local”, a spus Chiforeanu la ZIUA LIVE.

L-am întrebat ce l-a determinat să lase viaţa liniştită din Spania şi să se implice din nou într-un proiect politic într-o formaţiune care abia dacă trece în sondaje de marja de eroare.

„Să te implici este o obligație. M-am implicat și în Spania acolo unde locuiesc. M-au sunat cei de la PUSL acum două luni. Motivul pentru care am revenit este că a dispărut de pe scena politică Radu Mazăre. Eu am plecat din PSD când a venit Mazăre în partid. Astăzi, la Constanţa este loc de o nouă construcţie”, a spus Chiforeanu.

Acesta a mai spus că singurul pericol pentru partidele tradiţionale dar şi pentru cele neparlamentare este reprezentat de AUR.

„Pentru mine, mult mai important este să vedem ce facem cu AUR-ul. Există un foarte mare pericol. În acest moment PNL suferă de locomotrive care să atragă oamenii. AUR nu are organizații în dispora. AUR este un partid care se bazează numai pe imaginea șefului lor și a aparatului care promovează imaginea lui. Scopul lor nu este de a lua puterea și a face bine. Nu îi consider oameni politici. Sunt niște oameni care primesc bani. AUR are peste 20%. Una peste alta, nu este vremea de dezvoltare ci de supraviețuire. Eu cred că această coabitare între PSD și PNL va rezista”, a mai spus preşedintele PUSL Constanţa.

Electoratul are nevoie să fie educat!
 
„Întrebat fiind dacă PUSL va fi aici pe plan local un partid mic dar onest, Chiforeanu consideră că lipsa de onestitate este boala majoră a politicienilor români. 

„Ieri am discutat cu un șef de partid constănțean. Acesta m-a sfătuiesc să măgulesc alegătorii. Înainte să așteptați partidul care să spună adevărul, așteptați ca electoratul să vrea să audă adevărul. 

Electoratul are nevoie să fie educat. (...) Partidele ar trebui să își promoveze mesajele. Ar trebui promovată uriașa diferență dintre democrație și non-democrație. 

Eu cred că nimeni din PNL sau PSD nu și-ar dori o finală la prezidențiale Marcel Ciolacu - George Simion. Acesta din urmă crește în sondaje datorită mesajelor promovate. Nu ar fi prima formațiune extremistă care ar câștiga”, a mai spus Chiforeanu. 
 
PUSL îşi propune să obţină 6 %, la nivel judetean, la urmatoarele alegeri locale si parlamentare 


Preşedintele PUSL Constanţa a mai anunţat că împreună cu echipa sa îşi propune să obţină 6 %, la nivel judetean, la urmatoarele alegeri locale si parlamentare. 

De asemenea se doreşte mentinerea structurii de conducere a partidului la nivel judeţean şi municipal şi cooptarea de noi membri cu un înalt profil în societatea constănţeană. 

Candidaţii formaţiunii pentru alegerile locale vor fi anunţaţi abia în toamnă iar în momentul de faţă, în filială activează sunt 500 de membri actualizați.

Chiforeanu a mai spus că pentru a atrage votanți va merge pe mesajul partidului, o doctrină umanist pragmatică, pentru a pune accent pe om.
 
„Constănțenii nu au avut ce să voteze la alegerile locale până în prezent. Până în august 2003 când i s-a încredințat șefia PSD, proiectele lui aveau nevoie să primească votul PSD. Apoi s-a schimbat totul. Este un lucru rău pentru constănțeni că Decebal Făgădău stă bine în sondaje. Acum dacă vine Radu Mazăre și candidează independent la Constanța câștigă fără probleme. 

Părerea mea este că Bulevardele Mamaia și Ferdinand vor fi terminate. Nu sunt lucrări potrivite pentru 2023. 

Dacă ar fi alegeri astăzi, la Constanța ar câștiga actualul primar. 

Actuala administrație locală a adus lucrurile în poziția în care sunt acum. Nici Făgădău, nici Bruxelles-ul”, a conchis Florentin Chiforeanu.


Interviul integral poate fi urmărit aici:






Citește și: 


LIVE TEXTConferință de presă la sediul Partidului Umanist Social-Liberal Constanța (GALERIE FOTO)

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii