Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:33 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE. Prefectura Constanța ar putea solicita modificarea unor prevederi din Regulamentele parcărilor și cel privind accesul auto în Piața Ovidiu

ro

17 Sep, 2021 00:00 2823 Marime text
  •     Reprezentantul Guvernului în teritoriu a vorbit despre situația actuală generată de pandemia de Coronavirus, despre măsurile/restricțiile care ar putea fi luate/aplicate în următoarea perioadă
  •     Coșa a precizat că restricțiile care ar putea fi instituite pe teritoriul județului Constanța, „depind de noi”
  •     Regulamentul parcărilor din municipiul Constanța și stațiunea Mamaia ar putea fi modificat
  •     Sunt anumite probleme care țin de tehnica legislativă, de modul în care este întocmită o hotărâre
  •     Echipa de la Prefectură se va apleca și asupra Regulamentului privind accesul auto în Piața Ovidiu din Constanța

Prefectul judeţului Constanța a fost invitat la ZIUA LIVE.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a vorbit despre situația actuală generată de pandemia de Coronavirus, despre măsurile/restricțiile care ar putea fi luate/aplicate în următoarea perioadă.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a omis mall-urile din hotărârea adoptată joi care impune în mai multe activități obligativitatea prezentării certificatului verde care atestă vaccinarea, testarea sau trecerea prin boală, deși în urmă cu aproape două luni în coaliția de guvernare s-a discutat despre limitarea accesului în toate spațiile publice neesențiale, cel puțin în weekend.

L-am rugat pe prefect să comenteze acest aspect:

„Vă readuc aminte că undeva prin luna mai, urmarea vizitei premierului în Constanța s-a solicitat agenților economici de aici o mai mare predictibilitate a măsurilor aferente pandemiei.

În acest sens, relaxarea a apărut în mod gradual, însă din pacate în ultima lună și jumătate, pe un trend crescător al ratei de incidență, (...) avem deja două localități care au depășit pragul de 4 la mie și, pe legislația existentă, (...) intervin anumite restricții și limitări în ceea ce privește numărul de persoane care pot participa la anumite evenimente”, a declarat prefectul.
 
Întrebat cum poate fi obținut certificatul verde, Silviu Coșa a spus că procedura este una foarte simplă.

„Este foarte simplu. În orice browser, introduceți „certificat verde”, este primul link în baza CNP-ului se poate crea un cont, îți vine o confirmare pe mail”.

El a mai precizat că nu există o prevedere legală care să facă o diferență între membrii familiei în ceea ce privește certificatul verde.
 
Totodată, reprezentantul Guvernului în teritoriu a trecut în revistă și măsurile impuse în anumite localități unde rata de infectare a depășit cifrele 2 și 3 la mia de locuitori.
 
„Faptul că până în momentul de față acest val 4 s-a desfășurat într-o manieră mai blandă și creșterea ratei de incidență n-a fost atât de brutală, se datorează celor 225.000 de constănțeni care au înțeles să se vaccineze. (...) din păcate, nu sunt suficienți. Vaccinarea trebuie să ajungă la cât mai mulți dintre noi”.
 
Prefectul Constanței spune că în momentul de față nu există alte tipuri de stimulente pentru cei care se vaccinează.

„Până în momentul de față, acestea sunt stimulentele care sunt normate și sunt legiferate”.
„Vom continua toate măsurile pe care (...) le considerăm că pot aduce un beneficiu direct (...) în ceea ce privește vaccinarea”.
 
Cât de pregătit este județul Constanța pentru a traversa fără prea multe pierderi valul 4 al pandemiei?

 „Constanța a fost pregatită și în valurile anterioare. Noi am fost importator de bolnavi COVID din alte județe. De luni, Spitalul de Boli Infecțioase a putut redeveni 100% spital suport COVID”, a spus Silviu Coșa.
 
Coșa a precizat că restricțiile care ar putea fi instituite pe teritoriul județului Constanța, „depind de noi”.

„Depinde de modul în care înțelegem să acceptăm vaccinarea. Una dintre problemele care a fost ridicată la intâlnirea de ieri, (...) a fost aceea ca este suficient un deces datorat vaccinării care sa apara la televizor și care să anuleze o întreaga muncă de convingere (...). O informare corectă și coerentă este ceea ce ne dorim”.

El a mai precizat că, la nivelul județului Constanța, locurile în spitalele COVID sunt ocupate la capacitate de 50-60%, iar cele la ATI la 80%.  


Prefectura Constanța ar putea solicita modificarea unor prevederi din Regulamentul parcărilor din Constanța și Mamaia

Regulamentul parcărilor din municipiul Constanța și stațiunea Mamaia ar putea fi modificat. Este hotărârea de consiliu adoptată de CLM în luna aprilie nelegală și are nevoie de modificări?

„Nu pot spune ca există probleme deosebite. Sunt anumite probleme care țin de tehnica legislativă, de modul în care este întocmită o hotărâre”, a explicat reprezentantul Guvernului în teritoriu, care a afirmat că se va apleca împreuncă cu echipa de la Prefectură și asupra Regulamentului privind accesul auto în Piața Ovidiu din Constanța.

 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și:

ZIUA LIVE Prefectul judeţului Constanța, Silviu Coşa, despre valul 4 al pandemiei


ZIUA LIVE Silviu Coșa. „O informare corectă și coerentă este ceea ce ne dorim”

ZIUA LIVE. Vom avea din nou restricții în această toamnă? Scenariul prefectului județului Constanța!
 

Interviu video poarte fi urmărit aici: 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii