Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:05 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE VIDEO Prefectul județului Constanța, despre anul electoral și agenda publică a anului 2024

ro

16 Jan, 2024 12:34 907 Marime text





Astăzi, 16 ianuarie de la ora 12.30, discutăm cu prefectul județului  și vicepreședinte regiunea sud-est al Partidului Național Liberal, Silviu Coșa, despre bilanțul activităților de control al anului 2023, dar și despre cum arată agenda publică a anului 2024 pentru reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Încercăm să găsim o explicație în legătură cu tăcerea autorităților în ceea ce privește protestele transportatorilor și agriculturilor din ultima săptămână dar și legat de zvonistica relocării Serviciului public comunitar regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor Constanța.
 
 
Vorbim și despre propunerea de comasare a alegerilor, în contextul în care Partidul Național Liberal a anunțat că dorește simplificarea procesului electoral în cel mai agitat an electoral din istoria modernă a României.


UPDATE

„2023 a fost un an în care am avut parte de un cod Roșu. Cu toate că drumurile au fost închise, am avut peste 300 de oameni blocați, întrucît nu au înțeles că trebuie să rămână în siguranță. De asemenea, am avut peste 700 de gospodării cu probleme. ”transmite Coșa.

În ce privește drumurile,„ am făcut veriificări referitor la utilajele pe care le dispun”

„Situația este mulțumitoare, la acest moment. Trebuie să ne asigurăm că este numărul de utilaje necesar, pentru a putea interveni în sutuația persoanelor rămase înzăpezite. A fost un efort organizatoric deosebit”, spune prefectul.

În ce privește discuțiile că ar putea să nu mai rămână prefect, acesta spune:

„Încerc să îmi fac treaba și nu am avut emoții că nu aș mai fi prefect, atât timp cât fac ceea ce trebuie”

Relativ la autorizațiile de incendiu, prefectul menționează:

„Mare parte a acestor clădiri funcționează pe legislația veche și nu au suferit modificări ulterioare. Dar o clădire nouă trebuie să aibă această autorizație.”

Despre protestele recente, care durează de aproximativ o săptămână.

„Ori de cîte ori, o anumiită categorie socioprofesională au avut anumite revendicări, am avut intalniri cu reprezentantii acestora, am efectuat demersuri sa vedem daca ceea ce solicit e realizabil.”

„Nu am primit nicio sesizare, memoriu, implicarea a constat în Comisiile de dialog social, pe care le avem la dispoziție. Din punct de vedere jurnalistic, ar fi avut un rezultat, dar altfel nu s-ar fi rezolvat  lucrurile. MAI și-a făcut datoria, iar cetățenii din Constanța nu au fost puși în pericol.
Din păcate, se ajunge la astfel de demersuri, când nu există un dialog”.

„Bugetul a fost discutat în decembrie 2023, dacă erau probleme trebuia discutat de atunci. Blocarea șoselelor este o măsură atunci când nu există altă soluție, nu este dialog. ”

Și în situația medicilor de familie, prefectul este optimist și susține că, în urma dialogului între  autorități și și reprezentanții acestora, nemulțumirile se vor dizolva.
„Nu am nicio îndoială că problemele vor fi rezolvate”, spune Coșa.

PNL a reînviat o posibilă soluție, este vorba despre comasarea alegerilor.

„Este vorba despre acea oboseală electorală, s-ar putea ca lumea să se plictisească să meargă la alegeri. Alegerile localele să fie comasate cu primul tur al alegerilor prezidențiale. Reducerea numărului de scutine s-ar putea să ducă la o creștere a prezenței la vot. Este o variantă pe care o vom expune partenerilor noștri de coaliție și dacă și ei vor fi de acord o vom pune în practică”, declară prefectul județului.

Cât de pregătit este PNL Constanța pentru alegeri?

„Cel mai bun lucru pentru administrațiile PNL ar fi să muncească. Și pentru că știu că iși fac treaba, pot spune că suntem pregătiți pentru alegeri. Membrii PNL se întâlnesc permanent la București sau în regiune. Apreciem că reprezentanții PNL din regiune iși fac treaba, este valabil și pentru comune, localități. Echipa PNL Constanța este foarte unită ”.

La momentul de față , nu este o nominalizare pentru un candidat la Consiliul Județean.

Referitor la presupusa relocare a Serviciului de Permise și Inmatriculări.

„A existat o solicitare in scris legată de relocarea Servicului de permise si Înmatriculari, din cauza unor lucrări de renovare, dar pană in momentul de față nu am primit niciun ordin de evacuare. Dacă chiar se va proceda la renovări acolo, vom vedea atunci ce este de făcut”





 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii