Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:30 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE Horia Constantinescu –„Am discutat cu Decebal Făgădău și cred că am conturat formula câștigătoare. Ne înscriem și noi la concurs, partidul decide candidații”!

ro

12 Feb, 2024 17:00 1641 Marime text
  • „Ciolacu ne-a cerut să câștigăm alegerile”!
  • Luptăm-luptăm și câștigăm, dar cu cine?
  • Este nevoie de un sondaj foarte serios făcut de partid
  • „Știu să îmi asum atât victoria, cât și eșecul”
  • M-am reglat bărbătește cu Decebal”!
 

Vineri, 9 februarie a fost ședință la PSD Constanța la care a participat și conducerea centrală a partidului.

Pentru că alegerile locale bat la ușă, social-democrații au fost întrebați cine sunt candidații pentru Primăria municipiului Constanța.
 
Cu vocea tremurândă (n.r. potrivit surselor prezente la ședința de la Năvodari), președintele interimar al organizației municipale PSD, Ion Dumitrache, l-ar fi propus candidat la Primăria Constanța pe Costin Răsăuțeanu (n.r. consilier local), care ar fi fost stabilit, în urma unui vot intern, dat de membrii biroului municipal, și unde Răsăuțeanu ar fi obținut cele mai multe voturi.

Alte propuneri discutate, de formă în Biroul Municipal au fost Horia Constantinescu și Decebal Făgădău dar și alți social-democrați care nu ar fi întrunit numărul de voturi, a lăsat să se înțeleagă Ion Dumitrache. 

Horia Constantinescu, prezent la Năvodari nu a vorbit și a preferat să fie doar  spectator. A fost mirat atunci când premierul Ciolacu ar fi spus că are nevoie de el la București, pentru că face parte din echipa guvernamentală și nu va candida la Constanța.

Decebal Făgădău nu a fost prezent la ședință, el nemaifiind în acest moment membru PSD.

Sâmbătă, dis de dimineață, după o noapte probabil agitată, Horia Constantinescu i-a trimis un mesaj lui Decebal Făgădău să se vadă la cafea și să pună la cale tandemul social-democrat pentru Primăria, respectiv, Consiliul Județean Constanța, evident, dacă șefii de la București vor fi de acord și vor da drumul la sondajul care să-i măsoare pe cei doi în raport cu echipa formată din Costin Răsăuțeanu și Felix Stroe.

Am discutat la ZIUA LIVE împreună cu Horia Constantinescu și am vrut să aflăm ce-l mână în lupta electorală, dacă alături de Decebal Făgădău este pregătit să preia responsabilitatea candidaturii, dar să-și asume și un eventual eșec și mai ales cum ce șanse există să fie desemnați oficial candidații PSD.
 
„Ciolacu ne-a cerut să câștigăm alegerile”!
 
În ședința cu activul de partid de la Năvodari, președintele PSD, Marcel Ciolacu le-a transmis social-democraților de la Constanța să câștige alegerile. Aceasta a fost concluzia trasă de Horia Constatinescu, invitat la ZIUA LIVE.
 
Luptăm-luptăm și câștigăm, dar cu cine?

Președintele interimar al organizației municipale PSD, Ion Dumitrache, nici nu a vrut să audă de Horia Constantinescu în rolul de candidat la primărie, însă acesta din urmă a precizat că „sondajele de opinie și realitatea însă, îl așează alături de Decebal Făgădău în poziția de favoriți ai cursei electorale în 2024, în fața lui Costin Răsăuțeanu, care nu s-ar afla nici măcar în poziția de rezervă.

Deși nu trebuie să negăm șansele niciunui candidat.

În urma discuțiilor pe care le-a avut sâmbătă cu Decebal Făgădău, Horia Constantinescu spune că a hotărât formula câștigătoare.

„Unul va fi candidat la Primăria municipiului Constanța, celălalt la Consiliul Județean Constanța. Cred că fiecare din noi a avut un cuvânt de spus, fiecare în funcțiile pe care le-am ocupat. Cred că fiecare din noi ne-am dat seama că am avut o contribuție importantă în oraș. Mare parte din proiectele cu care se laudă acum administrația Chițac aparțin administrației lui Decebal Făgădău.  Și atunci, haideți să dăm Cezarului ce este al Cezarului”, a spus Horia Constantinescu la ZIUA LIVE.

De ce PSD nu a făcut sondaje de opinie?

Horia Constantinescu susține că ar fi fost prematur, întrucât nu s-au făcut echipele.

„Trebuie aliniate toate posibilele nume la blocul de start. Trebuie așteptate multe lucruri înainte de a face sondajele de opinie, iată că Făgădău și-a dovedit nevinovăția într-unele din situații și este un potential candidat. De ce nu privim lucrurile ca în fotbal, ca membrii unei echipe? Avem vârfuri de atac, avem mijlocași, etc. Nu poți avea o echipă performantă, funcțională pe teren dacă nu ne organizăm”, a menționat Constantinescu.
 
Din acest punct de vedere, acesta susține că este eligibil.
 
„Am o poziție și un număr pe tricou în echipa PSD, poate președintele Ciolacu a vrut să transmită că nu sunt o persoană de neglijat. Oricum, se impune să facem un sondaj de opinie realizat de partid. Nu putem să mergem cu cele 6.000 de voturi pe care le avem teoretic și pe care le invocă organizația municipală să vorbim de cele câteva zeci de mii de care avem nevoie pentrru a câștiga și Consiliul Județean”, consideră acesta.
 
„Știu să îmi asum atât victoria, cât și eșecul”


Din spusele premierului Marcel Ciolacu, odată ce vor fi desemnați candidații, se vor organiza și alegeri interne în PSD, pentru a nu mai exista această stare de provizorat.

Aceasta înseamnă că dacă într-un final va fi desemnat tandemul Făgădău-Constantinescu, cel din urmă va trebui să-și asume și candidaturi interne, în filiala județeană, respectiv municipală?

„Eu cred că verticalitatea unui bărbat este data de faptul că își poate asuma eșecul, la fel de bine ca și victoria. În viață este nevoie să știi să îți asumi eșecul, să îți calculezi pierderea. Trebuie să ne asumăm întreaga bătălie. Vreau să pot duce această luptă cu toată muniția și cu o strategie. Să funcționăm ca o echipă, pentru că nu sunt Dumnezeu și nu pot face totul”, susține Horia Constantinescu.
 
M-am reglat bărbătește cu Decebal”!

Întrebat în legătură cu stabilitatea echipei pe care ar putea să o formeze acesta cu Decebal Făgădău, având în vedere trecutul celor doi, Horia Constantinescu a afirmat că poate garanta funcționarea și nedestrămarea tandemului cu Decebal Făgădău. 

„Atât timp cât vom stabili bărbătește lucrurile pe care avem de făcut și ce obiective avem comune, eu consider că fiecare dintre noi și-a luat suficient de multe palme și mângâieri pe creștet încât să fi învățat ceva. Nu ne mai permitem să gafăm, nu ne mai permitem să greșim pentru că acum decontăm modul în care ne uităm în ochii copiilor noștri. Fiul meu este un fin judecător a tot ceea ce fac. Astăzi facem ceva pentru copiii noștri”, a conchis Horia Constantinescu.
 
 
Video integral aici:




P.S. Facem mențiunea că Decebal Făgădău a confimat întâlnirea și conținutul discuțiilor avute cu Horia Constantinescu.
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Citește și:

ZIUA LIVE Horia Constantinescu despre intenția de a candida în tandem cu Decebal Făgădău din partea PSD la alegerile locale! (VIDEO)

Horia Constantinescu, PSD „Știu să îmi asum atât victoria, cât și eșecul”
 
Horia Constantinescu, posibil candidat al PSD la Primăria Constanța „Nu ne mai permitem să gafăm, pentru că acum decontăm modul în care ne uităm în ochii copiilor noștri”

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii