Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:44 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE. „E clar că este un interes politic în desființarea agenției, cel puțin așa credem. Miza este externalizarea unor servicii”

ro

16 Jul, 2021 00:00 2776 Marime text

 
  • La ZIUA LIVE, liderul Sindicatului Liber al Marinarilor din Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare, Boris Alexe Lucian și Silviu Stanciu, președintele Federației Sindicatelor Transconex Port Constanța au vorbit despre miza desființării ARSVOM
  • Cei doi invitați au precizat la ZIUA LIVE că misiunea lor este să apere locurile de muncă a celor din ARSVOM
  • Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat că Agenția Română pentru Salvarea Vieților Omenești pe Mare va fi desființată
 

La ZIUA LIVE, liderul Sindicatului Liber al Marinarilor din Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare, Boris Alex Lucian și Silviu Stanciu, președintele Federației Sindicatelor Transconex Port Constanța au vorbit despre miza desființării ARSVOM.
 
Interviul integral poate fi urmărit aici :

 
Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat că Agenția Română pentru Salvarea Vieților Omenești pe Mare va fi desființată.
 
Declarația ministrului a fost făcută în contextul reținerii de către procurorii DNA a fostului director, Daniel Manole.
”Vreau să salut acţiunea procurorilor cred şi am crezut întotdeuna că puterile statului trebuie să îşi facă fiecare treaba, noi putem să mergem până la un punct.

Chiar la acea Agenţie de Salvare a Vieţii de Om pe Mare noi aveam un control pornit la cererea mea, dacă vă aduceţi aminte în martie s-a scufundat un vas ucrainean, iar vasul ARSVOM nu a putut ieşi din port că era vreme rea şi barca pe care ei au dat milioane de euro nu poate funcţiona pe vremea aia. Am trimis un corp de control acolo, un control încheiat care a ridicat o serie largă de probleme pe zona de  achiziţii”, a declarat Cătălin Drulă.


Atribuţiile ARSVOM acesteia vor fi preluate de IGSU.
Angajații  cer autorităților să fie ascultați și să nu promoveze o hotărâre de Guvern pentru desființarea Agenției
Între timp, la conducerea Agenției a fost numit Ionuț Voicu, comandantul Detașamentului de pompieri Constanța Port.
 
Cei doi invitați au precizat la ZIUA LIVE că misiunea lor este să apere locurile de muncă a celor din ARSVOM:
„Ne vom lupta până la capăt ca agenția să rămână la fel cum a fost de circa 88 de ani în acest domeniu și odată cu ea să rămână și locurile de muncă ale salariaților” a spus Silviu Stanciu, președintele Federației Sindicatelor Transconex Port Constanța, despre decizia de desființare a agenției ARSVOM.
„Angajații sunt timorati. Își pierd locul de muncă, se desființează agenția. M-au sunat nenumărați colegi. Ne-am întâlnit să vedem ce se întamplă, am dat și comunicat de presă, am solicitat întâlniri cu domnul Drulă, să ne lămurească în ce constă această declarație”, transmite Boris Alexe Lucian.

Întrebat care ar fi miza desființării agenției, Silviu Stanciu a declarat:
„E clar că este un interes politic în desființarea agenției, cel puțin așa credem. Interesul politic ar fi să externalizăm câteva servicii.
Eu mă refer la toate partidele… (…) au venit, fiecare a avut interesele lor politice. IGSU este o instituție militarizată. Agenția ARSVOM este, în momentul de față o agenție civilă. În momentul în care anumite servicii pe care ea le face rămân în afara ariei de activitate, probabil că vor fi date unor domni influenți și Ministerul Transportului va plăti către acești interesați politic și personal niște bani ” - a spus Stanciu.



PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:
ZIUA LIVE. Soarta ARSVOM decisă după vacanța parlamentară?


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • cetateanu' turmentat 16 Jul, 2021 06:11 Doar o intrebare: Cate vieti a salvat concret axeasta agentie?!