Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:02 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE. Soarta ARSVOM decisă după vacanța parlamentară?

ro

14 Jul, 2021 15:06 3082 Marime text
  • Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat, faptul că Agenția Română pentru Salvarea Vieților Omenești pe Mare va fi desființată
  • Atribuţiile ARSVOM acesteia vor fi preluate de IGSU
  • Angajații  cer autorităților să fie ascultați și să nu promoveze o hotărâre de Guvern pentru desființarea Agenției
  • Între timp, la conducerea Agenției a fost numit Ionuț Voicu, comandantul Detașamentului de pompieri Constanța Port
  • Ce șanse există ca ARSVOM să nu se desființeze, aflăm joi, 15 iulie, ora 14.00 la ZIUA LIVE de la liderul Sindicatului Liber al Marinarilor din Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare, Boris Alex Lucian și de la  Silviu Stanciu, președintele Federației Sindicatelor Transconex Port Constanța



Pe 4 iulie, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat, faptul că Agenția Română pentru Salvarea Vieților Omenești pe Mare va fi desființată. 
 
Declarația ministrului a fost făcută în contextul reținerii de către procurorii DNA a fostului director, Daniel Manole.
”Vreau să salut acţiunea procurorilor cred şi am crezut întotdeuna că puterile statului trebuie să îşi facă fiecare treaba, noi putem să mergem până la un punct.

Chiar la acea Agenţie de Salvare a Vieţii de Om pe Mare noi aveam un control pornit la cererea mea, dacă vă aduceţi aminte în martie s-a scufundat un vas ucrainean, iar vasul ARSVOM nu a putut ieşi din port că era vreme rea şi barca pe care ei au dat milioane de euro nu poate funcţiona pe vremea aia. Am trimis un corp de control acolo, un control încheiat care a ridicat o serie largă de probleme pe zona de  achiziţii”, a declarat Cătălin Drulă.

Agenţia va fi desfiinţată, iar atribuţiile acesteia vor fi preluate de IGSU.
 
”Am discutat şi cu premierul României şi şi-a dat acordul. Atribuţiile sale vor fi preluate de IGSU pentru că, de fapt, nici nu îşi avea neapărat rostul, iar prin felul în care au reacţionat, în fine, e un dosar în curs, va trebui să ajungă la final, arată că sunt suspiciuni mari de integritate, în orice caz de competenţă grave, vom desfiinţa această Agenţie”, a mai spus, Cătălin Drulă.

Angajații ARSVOM cer autorităților să fie ascultați și să nu promoveze o hotărâre de Guvern pentru desființarea Agenției.
Între timp, la conducerea Agenției a fost numit Ionuț Voicu, comandantul Detașamentului de pompieri Constanța Port.

Despre ce șanse există ca ARSVOM să nu se desființeze  dar și despre soarta angajaților în contextul în care în cele din urmă, aceștia vor fi integrați în cadrul IGSU, discutăm, joi, 15 iulie, ora 14.00 la ZIUA LIVE cu liderul Sindicatului Liber al Marinarilor din Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare, Boris Alex Lucian și cu Silviu Stanciu, președintele Federației Sindicatelor Transconex Port Constanța.

ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru www.ziuaconstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră.
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.



 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii