Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:02 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE. „La naiba cu ochelarii de soare și umbrelele. Oamenii vin la mare să stea la umbra betoanelor!"

ro

01 Nov, 2021 14:28 2060 Marime text
  • Cristiana Popescu este consilier local municipal și secretarul Comisiei de organizare și dezvoltare urbanistică, realizarea lucrărilor publice, protecția mediului înconjurător, conservarea monumentelor istorice și de arhitectură
  • De profesie arhitect, consilierul studiază cu atenție fiecare proiect urbanistic care ajunge în Comisie. Așa a ajuns la concluzia că... „La naiba cu ochelarii de soare și umbrelele. Oamenii vin la mare să stea la umbra betoanelor!"
  • Aprobarea noului Regulament de acces auto în Peninsulă a fost adoptat de CLM, deși nu s-au clarificat o serie de aspecte importante, ce erau necesare înainte de a se vota conținutul acestui regulament
  • Regulamentul ce restricționează accesul auto în cea mai importantă zonă turistică din oraș, fără o planificare strategică în spate nu reprezintă o soluție viabilă a fost adoptat în forță


Cristiana Popescu este consilier local municipal și secretarul Comisiei de organizare și dezvoltare urbanistică, realizarea lucrărilor publice, protecția mediului înconjurător, conservarea monumentelor istorice și de arhitectură.

De profesie arhitect, consilierul studiază cu atenție fiecare proiect urbanistic care ajunge în Comisie. Așa a ajuns la concluzia că... „La naiba cu ochelarii de soare și umbrelele. Oamenii vin la mare să stea la umbra betoanelor!".

În ultima ședință de CLM, aleșii locali au cerut retragerea de pe ordinea de zi a unei documentații de urbanism ce ar urma să permită P+15  în stațiunea Mamaia lângă Hotel Parc.

De ce acest proiect nu ar trebui realizat pe litoralul românesc,  aflăm marți, 2 noimebrie, de la ora 14.00 la ZIUA LIVE cu Cristiana Popescu, consilier local municipal USR PLUS.

Zona verde a Constanței este insuficientă, iar consilierii USR PLUS au propus primarului un proiect pilot de reamenajare peisagistică a unei curți școlare cu replicarea proiectului la mai multe unități în viitor. Proiectul nu s-a implementat nici până astăzi.

Aprobarea noului Regulament de acces auto în Peninsulă a fost adoptat de CLM, deși nu s-au clarificat o serie de aspecte importante, ce erau necesare înainte de a se vota conținutul acestui regulament.

Înainte de votul din CLM, Cristiana Popescu i-a invitat pe primarul Vergil Chițac, pe administratorul public și pe partenerii de coaliție să discute despre posibilitatea introducerii transportului public electric în zona peninsulară.

Regulamentul ce restricționează accesul auto în cea mai importantă zonă turistică din oraș, fără o planificare strategică în spate nu reprezintă o soluție viabilă a fost adoptat în forță.

Între timp, regulamentul a fost deja atacat în instanță de agenții economici din zonă dar și ce locuitori ai Peninsulei. Detaliem subiectul la ZIUA LIVE.

ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră.








 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii