Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:49 18 06 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE. Constanța are nevoie de un teatru nou și modern, în interiorul orașului, cât mai aproape de km 0 al vieții cetății

ro

21 May, 2021 00:00 1378 Marime text
  • Directorul general al Teatrului de Stat Constanța, regizorul Erwin Șimșensohn a vorbit la ZIUA LIVE despre premierele instituției de cultură din această stagiune
  • În contextul pandemiei, Teatrul de Stat Constanța a prezentat “Ziua Z” prima premieră a acestui an
  • Au urmat “Crima din strada Lourcine” și “Maria Tănase. Poveste”
  • Vineri, 21 mai și sâmbătă, 22 mai, de la ora 19.00, se joacă cea de-a patra premieră, "8 Tați" în regia lui Irisz Kovacs
  • Cea de-a cincea premieră a TSC din acest an, spectacolul „Jake și femeile lui”, o comedie a dramaturgului american Neil Simon și care pe scena teatrului constănțean se va juca în regia lui Erwin Șimșensohn
  • Managerul TSC a vorbit la ZIUA LIVE și despre necesitatea construirii la Constanța a unui teatru nou și modern, în interiorul orașului și cât mai aproape de KM0 al vieții cetății
  • Publicul este așteptat la teatru fără să facă dovada imunizării prin vaccinare sau boala sau a unui test PCR

Directorul general al Teatrului de Stat Constanța, regizorul Erwin Șimșensohn a vorbit la ZIUA LIVE despre premierele instituției de cultură din această stagiune.
În contextul pandemiei, Teatrul de Stat Constanța a prezentat “Ziua Z” prima premieră a acestui an, online, dar bine construit cu emoții autentice și cu energii artistice intense.
Au urmat “Crima din strada Lourcine” și “Maria Tănase. Poveste”.

Vineri, 21 mai și sâmbătă, 22 mai, de la ora 19.00, se joacă cea de-a patra premieră, "8 Tați" în regia lui Irisz Kovacs și scenografia lui Theodor Niculae, o coproducție cu Facultatea de Teatru şi Film din cadrul Universității Babeş Bolyai din Cluj-Napoca.

Duminică, 23 mai de la ora 19.00, pe scena TSC urcă echipa comediei muzicale - “Crima din strada Lourcine”, piesă care a avut premiera în urmă cu două săptămâni.
Cea de-a cincea premieră a TSC din acest an, care se va juca în luna iunie este spectacolul „Jake și femeile lui”, o comedie scrisă în 1992 de dramaturgul american Neil Simon, decedat în 2018, an în care spectacolul său a fost montat cu mare succes pe Broadway și care pe scena teatrului constănțean se va juca în regia lui Erwin Șimșensohn.


Interviul video poate fi urmărit aici:

Managerul TSC a vorbit la ZIUA LIVE și despre necesitatea construirii la Constanța a unui teatru nou și modern, în interiorul orașului și cât mai aproape de KM0 al vieții cetății (n.r. în condițiile în care prin administrația județeană a fost avansată ideea demolării Teatrului de Vară Mamaia și construirea în acea locație a unui teatru sau săli de spectacole).
L-am întrebat pe regizorul Erwin Șimșensohn și unde vor fi relocate spectacolele TSC în momentul în care vor începe, la toamnă sau anul viitor, lucrările de reabilitare a imobilului de pe bulevardul Ferdinand. “Sunt discuții în acest moment, vom vedea, nu s-a luat deocamdată o decizie”, a spus Șimșensohn.

De altfel, alternativele sunt puține: fie va fi folosită scena Casei de Cultură din Constanța, fie artiștii de la TSC vor fi găzduiți temporar de colegii lor de la Teatrul de Operă și Balet “Oleg Danovski” din Constanța, aceasta din urmă fiind de altfel și primul sediu al Teatrului Dramatic din Constanța. Dar pentru asta ar fi nevoie ca ordonatorul de credite al TSC, respectiv Consiliul Județean Constanța să încheie un protocolul cu instituția manageriată de Daniela Vlădescu și finanțată de Ministerul Culturii.

Dar până va fi dat ordinul de începe al lucrărilor la imobilul TSC mai este cale lungă, motiv pentru care am vrut să știm dacă există o agendă culturală pentru sezonul estival și dacă există disponibilitate din partea Consiliului Județean(n.r. noul administrator) ca spectacolele estivale să fie judecate pe scena Grădinii de Vară Soveja.

“Bugetul din acest an nu ne permite organizarea unui festival, însă vom juca piese din repertoriul Teatrului nostru și încercăm să invităm și câteva spectacole de la alte teatre partenere, dacă normele legale privind măsurile de prevenire împotriva Coronavirsului ne vor permită să jucăm în aer liber, fără ca participanții să prezinte dovada vaccinării sau a testării. Cât privește disponibilitate Consiliului Județean cu privire la Grădina Soveja, aceasta există, pentru toate instituțiile de cultură din județul Constanța”, a explicat Erwin Șimșensohn.

Potrivit legislației în vigoare, la interior, spectacolele se joacă cu prezența publicului la 50% din capacitatea sălii, fără ca spectatorii să facă dovada imunizării prin vaccinare sau boala sau a unui test PCR.Citește și:

ZIUA LIVE Directorul general al Teatrului de Stat Constanța, detalii despre noile spectacole

ZIUA LIVE. "O poveste despre Maria Tănase" - pasiune, documente, scrisori, interviuri, amintiri și melodii celebre, interpretate de Mirela Pană

Consiliul Județean Constanța obligat de Curtea de Apel să reia procedura de evaluare a Danei Dumitrescu. Pentru activitatea din 2018 a fost notată cu 5.87

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii