Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:36 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Interviu cu candidatul Pro România la Primăria Agigea Credibilitate, încredere și respect – valorile cu care debutează Mihai Oancea în lupta pentru primărie

ro

12 Jun, 2020 00:00 6058 Marime text
  • Mihai Oancea este candidatul Pro România la primăria din Agigea
Partidul Pro România joacă o carte importantă pentru câștigarea alegerilor locale în acest an. Mihai Oancea, cu o vastă experiență în administrație publică, fiind consilier local timp de 6 ani, își anunță candidatura pentru Primăria Agigea.
Are 51 de ani, este căsătorit și are un fiu, în vârstă de 25 de ani. A absolvit Universitatea Maritimă Constanța cu titlul de inginer în domeniul Inigineria Mediului și are și un Masterat în Ingineria Mediului. Activitatea sa în adminsitrația publică este completată cu vasta experiență managerială în cadrul mai multor companii.
Încurajat de rezultatul favorabil de la alegerile europarlamentare, Mihai Oancea dorește să devină primarul localității Agigea, pentru a implementa un proiect de dezvoltare durabilă, astfel încât să crească nivelul de trai și calitatea vieții locuitorilor din Agigea și Lazu.

Candidatul la Primăria Agigea, Mihai Oancea a declarat că dorește o apropiere a autorității locale de comunitate, dar și o atmosferă nouă în rândul locuitorilor, prin crearea de spații de relaxare, unde oamenii să se simtă în siguranță, respectați și apropiați. Locuri de joacă pentru cei mici și zone de agrement pentru adulți, dar și un oraș curat, îngrijit și atractiv pentru cei din exterior formează o rețetă de succes pentru viitoarele alegeri locale.

Cum rezumați proiectele dumneavoastră pentru această comunitate?

Mihai Oancea: Ne dorim să stabilim o strategie de dezvoltare a comunei, prin implicarea tuturor cetățenilor în identificarea noilor proiecte. Practic, localitatea să fie condusă cu ideile oamenilor.
Mai exact, ne dorim să intrăm în contact cu o mare parte dintre locuitorii comunei, în următoarele săptămâni, vrem sa venim cu cele mai bune soluții la nevoile reale ale comunității din Agigea și Lazu. Vrem să ne consultăm cu cetățenii, înainte de a începe proiecte pe termen lung. Odată identificate principalele proiecte de dezvoltare, căutăm sursele potențiale de fonduri, pentru finanțarea acestora.
 

Aveți în vedere un anumit proiect important de infrastructură?

Mihai Oancea: Sigur! Doleanțele oamenilor se vor transforma în proiecte prin care dorim să atragem fonduri europene. Mă gândesc la modernizarea infrastructurii în Agigea și Lazu: canalizare pentru Lazu, finalizarea sistemului de canalizare din Agigea, asfaltarea tuturor străzilor din Agigea și Lazu, reabilitarea și pavarea trotuarelor.
Avem în vedere și un proiect privind amenajarea de noi parcuri, pentru crearea unui spațiu de recreere și petrecere a timpului liber, parcurile de distracții  devenind o necesitate.
Fiecare locuitor din Agigea și Lazu are dreptul, să se poată relaxa într-un astfel de parc, unde să poată beneficia de diverse atracții, atât pentru copii, cât și pentru adulți. Este nevoie și de un loc de joacă și un spațiu de distracție modern pentru copii, un loc în care să se poată regăsi atât un copil de 5 ani, cât și părinții sau bunicii lui. Agigea are nevoie de o zonă de relaxare în aer liber.


Aveți în plan și proiecte care ar putea atrage, în egală măsură, locuitorii și potențiali turiști, în viitorul apropiat?

Mihai Oancea: Avem în vedere un proiect pentru construirea unor piste pentru biciclete în jurul lacului, cu acces din centrul localității, dar și panouri de baschet, piste pentru skateboard, zone pentru role, un debarcader, pentru plimbări cu barca, dar și zone amenajate pentru pescuit sportiv, tenis de masă și alte sporturi.
Avem și un proiect privind realizarea unui coridor pietonal de trecere între Steaua de Mare și plaja Agigea, care se poate realiza cu fonduri europene nerambursabile. Se pot face și lucrări de amenajare peisagistică. Vom depune mai multe proiecte, până când Agigea se va transforma într-o comună modernă și o atracție turistică. Sunt foarte multe lucruri de făcut!


Ce le transmiteți locuitorilor din Agigea și Lazu?

Mihai Oancea: Le transmit sănătate locuitorilor din Agigea și Lazu și le mulțumesc încă o dată pentru votul de încredere de la alegerile europarlamentare. Să nu uităm că, până de curând, cetățenii din Agigea și Lazu nu au avut o alternativă. Între timp, lucrurile s-au schimbat și lumea a început să înțeleagă ce probleme reale avem în comunitate,  astfel, oamenii au început să aibă și alte așteptări de la un candidat la funcția de primar. Cetățenii din Agigea și Lazu s-au săturat de atitudini respingătoare, probleme, răutăți, lupte pentru putere.
Prin această candidatură vreau să ajut dezvoltarea localităților Agigea și Lazu, astfel încât, în scurt timp, să putem avea o comunitate care să se bucure de locul în care trăiește. Vreau să văd oameni zâmbind pe stradă, mulțumiți de ceea ce se întâmplă în jurul lor. Vreau să văd o comunitate unită.
Cred că a venit momentul ca această comunitate să primească ceea ce merită: credibilitate, încredere și respect.

 
Ce mesaj aveți pentru cei care nu sunt, neapărat, alături de dumneavoastră?

Mihai Oancea: Respect. In egală măsură, pentru toți membrii acestei comunități, indiferent de convingerea politică a fiecăruia. Recunosc că mi-aș dori să vină alături de noi cât mai mulți membri ai comunității, pentru a ne implica împreună în identificarea și rezolvarea tuturor problemelor acestor localități.


Ce planuri aveți, pentru viitoarele luni, inclusiv în campania electorală?

Mihai Oancea: În primul rând, nu vom avea acțiuni de tip James Bond, acțiuni de tip comando. Nu ne vom folosi de greșelile altora, pentru a face un pas în față, nu ne vom folosi de comunitate pentru a câștiga un război împotriva altui partid. Nu suntem adversarii nimănui. Ne dorim să venim cu ceva constructiv și să consolidăm această comunitate.
Vom fi o echipă puternică și ne vom respecta angajamentele față de comunitate. Ne propunem să creștem în sondaje, cu fiecare lună, prin ceea ce facem, nu prin lupta cu adversarii. Același lucru ne dorim să facem și după alegeri.

Avem maturitatea și experiența necesare pentru a ne respecta angajamentele. Vom reveni cu un număr mare de proiecte care vor fi în interesul comunității din Agigea și Lazu.
Vom fi corecți față de întreagă comunitate, indiferent de convingerea politică a membrilor acestei comunități.
Este momentul să vorbim deschis și să ne implicăm cu adevărat. Transparență totală în administrația publică locală. Vă aștept pe pagina https://www.facebook.com/PRORomaniaAgigeaLazu/  sau în discuții private care privesc comunitatea.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii