Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:03 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preotul Eugen Tănăsescu „Tentativa de limitare a Religiei în şcoli este o manipulare stalinistă“

ro

25 Oct, 2014 00:00 6439 Marime text
interviu online cu parintele eugen tanasescu directorul radio dobrogea scoatem sau nu religia din scoli
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • nae 18 Dec, 2014 08:50 Copiii au dreptul de a studia religia conform confesiunii de care aparţin.Scoaterea din programa şcolară este o mare greşeală.Cei care cer acest lucru,pot foarte bine să-şi retragă copiii de la ore,dar nu trebuie să decidă pentru copiii altora. Domnule Ionescu Emil-teoria evoluţiei speciilor este o simplă teorie care nu a fost demonstrată,iar multe fosile care trebuiau să demonstreze transformarea maimuţei în om s-au dovedit a fi falsuri grosolane.Copiii trebuie să cunoască atât teoria evoluţiei cât şi pe cea creaţionistă,dar trebuie să cunoască şi faptul că nu au fost demonstrate stiinţific.Medicii nazisti care au făcut crime şi experienţe pe oameni nu erau rasisti sau antisemiţi,ci adepţi ai darvinismului social-curent ideologic care consideră omul un animal,şi considerau că prin acţiunile lor îmbunătăţesc specia umană, eliminând indivizii slabi şi aşa numitele rase inferioare,uitând că omul este de fapt creaţia lui dumnezeu şi că nu se pot substitui lui.
  • Ionescu Emil 31 Oct, 2014 08:20 Prin Constitutie Romania este o tara laica.Copiii nostri au dreptul sa invete despre originea speciilor.Nu ne putem intoarce in evul mediu din motive electorale.Mazare este crestin?
  • mihaela 29 Oct, 2014 22:52 As fi de acord ca in scoli sa se predea istoria religiilor, dar nu religia. In clasa a III-a copilul meu si colegii lui au fost pusi sa-si refaca tema de trei ori pentru ca nu reuseau, chiar si cu ajutorul bunicilor, sa faca un pomelnic "ca la carte". As fi preferat sa invete ca Dumnezeu exista prin fapte bune si respect fata de semeni. Si apoi, religia nu reprezinta singura solutie pentru formarea acestor generatii tinere, ci puterea exemplului pe care il dam zi de zi noi, adultii.
  • luisa 27 Oct, 2014 22:06 Religia nu are ce cauta in scoli. Este inadmisibil! O sa prosteasca de tot poporul asta, fara manuale da' cu popa la catedra. Religia este incompatibila cu stiinta, ori facem biologie, fizica, istorie etc ori ascultam despre Praslea cel Voinic, muma padurii sau alte ciomageli. Copiii nostri au dreptul sa creasca intr-o societate sanatoasa, nu una care ii sperie ca ard intr-un foc etern impreuna cu monstri si tot felul de plasmuiri bolnave.
  • marian 26 Oct, 2014 10:15 popii ar trebui sasi vada de bisericile lor si sa lase scolile. religia se face in fiecare familie,nu toti sintem de acord cu biserica ortodoxa, si cu expansiunea lor de indoctrinare a copiilor de a deveni viitori cotizanti pentru bunastarea si marirea averilor biserici si clerului. pentru redactie va rog publicati cite scolii si spitale ,camine batrini case copii etc a finantat arhiescopia tomisului in ultimi 3 ani..