Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:14 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

InfoSudEst.ro Diferențele dintre fotbalul nostru și cel grecesc, de Liga a IV-a, văzute prin ochii unui jucător român de la Ajax Syros

ro

05 Oct, 2013 08:50 2839 Marime text
Pentru a putea avea un fotbal de calitate, orice țară trebuie să aibă o structură foarte bine pusă la punct, pornind de la echipele de copii și juniori, trecând la ligile inferioare și terminând cu prima ligă națională.
Campionatele cu adevărat puternice din Europa au în spate, pe lângă o situație financiară foarte bună a echipelor, ligi inferioare foarte puternice, pepiniere de copii și juniori la cel mai înalt nivel. Astfel echipele de primă ligă din Spania, Anglia, Franța, Olanda au o arie de selecție mult mai largă decât cele din estul Europei.

     Este și cazul României, unde fotbalul din ligile inferioare este un dezastru. Pentru a putea vedea diferențele dintre ceea ce se întâmplă în România la ora actuală, în materie de fotbal, și ce fac grecii, deși într-o adâncă criză economică, pentru a avea un fotbal de calitate, am stat de vorbă cu Bogdan Boritz, un fotbalist de 24 de ani, plecat din Constanța pentru a-și încerca norocul în Grecia.

Citiți articolul integral pe: InfoSudEst.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii