Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:02 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cutremurător! „Era aşa fericit că devenise bunic…“ Bărbatul care a murit căzând de la etaj la Eforie Nord este tatăl fostului fotbalist Bogdan Boritz (galerie foto)

ro

09 Jan, 2020 00:00 8393 Marime text

Tragedie la Constanţa, în familia fostului fotbalist Bogdan Boritz (30 de ani), al cărui tată, Culai Boritz, s-a stins din viaţă în mod tragic. El este bărbatul care a murit marţi, 7 ianuarie, după ce a căzut accidental de la etajul patru al unui bloc din Eforie Nord!
  
Stabilit în Anglia, la Londra, Bogdan a primit cumplita veste marţi, la ora 10.30, când s-a întâmplat nenorocirea. Împietrit de durere, a luat primul avion spre casă, seara, la ora 18.45, iar acum este la Constanţa, plângându-şi părintele şi ocupându-se de formalităţi alături de familia adânc îndurerată. Culai Boritz avea 72 de ani (urma să împlinească 73 în luna aprilie a acestui an) şi a plecat dintre cei vii în urma unui accident nefericit.
 
„Eu mi-am luat o garsonieră la Eforie, iar tatăl meu şi fratele meu s-au dus să pună o folie. Din nefericire, s-a întâmplat tragicul eveniment, tata căzând de la etajul patru. Fratele meu se aplecase după nişte cuie, iar, când a ridicat privirea, i-a mai văzut doar picioarele“, a povestit Bogdan. Cutremurător! Sosite la locul tragediei, cadrele medicale nu i-au putut salva viaţa lui Culai Boritz, constatând decesul. La faţa locului a intervenit şi elicopterul SMURD.
 

„Îl iubea toată lumea!“

 
Sicriul cu trupul neînsufleţit a fost depus ieri la Casa Mortuară Clares de la Cimitirul Central Constanţa (la camera numărul 1), iar înmormântarea va avea loc sâmbătă, 11 ianuarie, la Cimitirul Central. „Dumnezeu să te odihnească în pace, tată!“, a postat pe Facebook Bogdan Boritz. „E cumplit cum a murit. Groaznic. Îl iubea toată lumea. Îi ajuta pe toţi. Era aşa de fericit că devenise bunic…“, menţionează fostul fotbalist, făcând referire la fetiţa sa, Francesca Georgia, care s-a născut în octombrie 2019, la Londra. Bogdan şi soţia sa, Roxana, s-au căsătoriti în iulie 2018, spunând spunând „Da!“ în faţa ofiţerului de Stare Civilă de la Constanţa. „Sincere condoleanţe! Dumnezeu să-l odihnească în pace!“, „Putere multă să vă dea Dumnezeu!“, „E un şoc teribil. Dumnezeu să-l ierte!“, „Condoleanţe! Dumnezeu să-l ierte! Fii tare!“, „Îmi pare nespus de rău, Bogdan! Să-i fie ţărâna uşoară!“, sunt câteva dintre mesajele de condoleanţe primite de familia Boritz.


„Un suflet minunat, plin de dragoste și bunătate“


„Un suflet minunat, plin de dragoste și bunătate, s-a ridicat la cer, departe de noi, dar mai aproape de Dumnezeu. Cuvintele nu pot exprima durerea pe care o simțim în aceste momente la trecerea în neființă a celui care a fost soț, tată și bunic Culai Boritz. Pentru dragostea cu care ne-ai înconjurat și pentru tot ce ai făcut pentru noi, bunul Dumnezeu să-ți dea odihna veșnică, iar noi te vom păstra mereu în amintirea vie“, este mesajul familiei îndurerate.
 

Şi Culai Boritz a jucat fotbal

 
Pe când juca, Bogdan foloseşte ghete personalizate, care aveau imprimate pe ele numele său şi tricolorul României. Fostul jucător avea două perechi de astfel de ghete speciale, primite cadou de la tatăl său, care a jucat şi el fotbal, dar foarte puţin, la o echipă de pe lângă Focşani. „Tatălui meu îi place fotbalul foarte mult. A fost mereu alături de mine şi m-a susţinut, indiferent de moment", declara Bogdan pentru ZIUA de Constanţa, într-un articol din 2012.   
 

I-a avut adversari direcţi pe Adrian Mutu şi Răzvan Raţ

 
Bogdan Boritz a început fotbalul la juniorii Farului, la opt ani, lucrând cu Lucian Marinof, „antrenorul care practic m-a crescut şi m-a învăţat tot". A evoluat şi la Farul II, iar în 2008, alături de alţi doi colegi şi de Marinof, a mers la FC Năvodari, „pentru a salva echipa de la retrogradare". În 2009, a ajuns la FC Viitorul, unde a jucat patru ani. La juniorii Farului, i-a avut colegi, printre alţii, pe Alexandru Măţel, Vlad Achim, Alexandru Grigoraş, Constantin Mişelăricu, Ionuţ Lupu, Cristian Ţarălungă, Ionuţ Călin sau Calagi Dincă. Cea mai plăcută amintire de la Farul II este meciul de verificare cu Naţionala României, echipă care pregătea disputa cu Bulgaria, de la Constanţa. Bogdan a jucat tot meciul, ca mijlocaş dreapta, şi i-a avut adversari direcţi pe Răzvan Raţ şi pe Adrian Mutu. Cu o zi înainte de confruntarea cu Bulgaria, tânărul constănţean nu a ratat prilejul de a se fotografia cu „Briliantul" şi cu Chivu.
 

A evoluat şi la Ajax-ul grecesc

 
În 2013, Bogdan (care a jucat în carieră mijlocaş dreapta, stânga şi central, dar şi fundaş dreapta) a semnat un contract cu echipa din Grecia Ajax Syros, un club care avea parteneriat cu celebra formaţie olandeză din Amsterdam, de unde şi denumirea sa. Ajax-ul grecesc este din oraşul Ano Syros, al doilea ca mărime de pe insula Syros.
 
Sursa foto: colaj - ZIUA de Constanța; galerie - arhivă personală familia Boritz
 
Citeşte şi:
 
Bărbat, decedat după ce a căzut de la etajul patru al unui bloc din Eforie Nord (galerie foto+video)

S-a născut la Londra. „Bine ai venit, minune mică!“ Fostul fotbalist Bogdan Boritz şi soţia sa, Roxana, părinţi pentru prima dată (galerie foto)

Locuieşte într-un peisaj de basm, într-un oraş ridicat de veneţieni Un fost fotbalist al Farului s-a transferat la Ajax (galerie foto)

I s-a împlinit visul Un fost junior al Farului a ajuns la Real Madrid (galerie foto)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii