Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:13 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un bloc din Ovidiu va fi supraetajat! Despre ce imobil este vorba şi al cui este

ro

10 Feb, 2017 00:00 1774 Marime text
Un nou bloc de patru etaje se va ridica în localitatea Ovidiu, după ce investitorul Cristian Roşu a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului actele necesare în vederea obţinerii acordului de mediu pentru proiectul „Lucrări de construire - reproiectare şi supraetajare la D+P+4E imobil locuinţe pe o structură existentă D+P“.
 
Obiectivul propus urmează a se realiza pe un teren în suprafaţă de 810 mp conform actelor şi de 803 mp conform măsurătorilor. Terenul este situat în intravilanul oraşului Ovidiu, UTR 2, pe str. Poet Ovidiu nr. 4, jud. Constanţa. Imobilul este în proprietatea lui Cristian Roşu şi a Tincuţei Roşu, dobândit prin actul de adjudecare nr. 108/2012 din 26.07.2016.
 
Destinaţia actuală a terenului este „zonă de locuinţe şi dotări aferente - zona rezidenţială Ovidiu Sud“. Potrivit memoriului, proprietatea se învecinează la nord cu strada Poet Ovidiu, la sud cu aleea pietonală de promenadă, la est cu lotul 7 şi la vest cu lotul 4.
 
Pe teren există deja un imobil care are o suprafaţă construită de 335 mp şi o suprafaţă desfăşurată de 680 mp, Procentul de Ocupare a Terenului (POT) fiind de 40%, iar Coeficientul de Utilizare a Terenului, de 0,85. Prin noul proiect, suprafaţa construită nu se va modifica, suprafaţa desfăşurată va ajunge la 1.944 mp, POT va rămâne acelaşi, iar CUT va ajunge la 2,40.
 
Astfel, în prezent, pe terenul studiat se află o construcţie cu o suprafaţă construită de 335 mp, cu un regim de înălţime demisol + parter, ce îndeplineşte următoarele funcţiuni: birouri, depozit materiale de construcţie şi atelier de tâmplărie P.V.C. Pe acest teren, beneficiarul urmăreşte supraetajarea clădirii cu încă două nivele, în măsura în care este posibil din punct de vedere tehnic. Astfel de la D+P+2E, cât avea clădirea proiectată iniţial, se urmăreşte propunerea regimului de înălţime D+P+4E. Accesul rutier la imobil se va asigura din strada Poet Ovidiu şi aleea de acces nr. 2.
 
Organizarea de şantier şi activităţile care se vor desfăşura pe parcursul construirii vor degrada terenul proprietate, dar lucrările se vor derula în aşa fel încât să nu blocheze sau să afecteze în vreun fel vecinătăţile. Terenul pe care urmează a fi supraetajată clădirea va fi împrejmuit cu gard de aproximativ 2,40 m, înălţime ce va fi compusă din parapet de zidărie, completat cu elemente ornamentale din fier forjat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii