Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:55 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PUZ inițiat de VMB Lux-Sonor SRL, în dezbatere publică pe site-ul Primăriei Constanța. Ce intenționează să construiască? (documente)

ro

05 Jun, 2021 00:00 2825 Marime text
  • Primăria Constanța a lansat în consultare propunerile preliminare asupra Planului Urbanistic Zonal pentru teritoriul delimitat de strada Interioară 2, strada Nicolae Filimon, Strada Interioară 3 și calea ferată, conform aviz de oportunitate nr. 172628/27.09.2019
  • Inițiatorul PUZ-ului este VMB LUX SONOR SRL iar elaborator - arh. urb. Carmen Zulufescu - Proiect Unique SRL
  • Publicul este invitat să transmită observații asupra documentelor disponibile pe site-ul primăriei municipiului Constanța, prin e-mail: primarie@primaria-constanta.ro, în perioada 04/06/2021 - 29/06/2021


Primăria Constanța a lansat în consultare propunerile preliminare asupra Planului Urbanistic Zonal pentru teritoriul delimitat de strada Interioară 2, strada Nicolae Filimon, Strada Interioară 3 și calea ferată, conform aviz de oportunitate nr. 172628/27.09.2019, vezi secțiunea "documente".

Imobilul care a general PUZ-ul are numărul cadastral 200137. Inițiatorul PUZ-ului este VMB LUX SONOR SRL iar elaborator - arh. urb. Carmen Zulufescu - Proiect Unique SRL.

Publicul este invitat să transmită observații asupra documentelor disponibile pe site-ul primăriei municipiului Constanța, prin e-mail: primarie@primaria-constanta.ro, în perioada 04/06/2021 - 29/06/2021 sau prin poștă, la adresa: primăria Constanța, Bulevardul Tomis, nr.51, etaj 1, camera 121, în atenția Serviciului Strategii și Planificare Urbană.

Comunicarea rezultatelor se va face în perioada –30/06/2021-09/07/2021.

Amplasamentul care a general PUZ face parte din intravilanul Municipiului Constanța, este situat în zona vestică a municipiului și este reprezentat de un lot de teren în suprafață de 19.984 mp, identificat prin numărul cadastral IE 200137. Zona de studiu propusă inițial este în suprafață de 314.718 mp. Amplasamentul nu prezintă riscuri geotehnice ori alunecări de terenuri, astfel, prin realizarea obiectivului propus nu se pun în pericol construcțiile existente aflate în imediata apropiere.

Pe amplasament se regăsesc 4 corpuri de clădire, C1 - sediu administrativ P+2E, C3 - pod basculă, C4 - rampă, C5 - hală depozitare. Terenul generator de P.U.Z. are următoarele vecinătăți: la nord - teren proprietatea municipiului Constanța, teren proprietate privată - 1E248057, teren proprietate Statul Roman - CN CFR SA, IE 248718; la sud - teren proprietate privată IE 207388; la vest - teren proprietate privată -1E248057; la est - teren proprietate municipiul Constanța, teren proprietate privată 1E248057, teren proprietatea Statului Român CN CFR SA, IE 248718.

Regulamentul Local de Urbanism se constituie în ansamblul specific de reglementări, la nivelul zonei studiate, având menirea de a realiza aplicarea principiilor directoare în material urbanismului, a conduce la dezvoltarea complexă, strategică a zonei, în acord cu potențialul localității şi în interesul general, urmărind utilizarea terenurilor în mod rațional, echilibrat şi în acord cu funcțiunile urbanistice adecvate.

Regulamentul local de urbanism (RLU) cuprinde şi detaliază prevederile Planului Urbanistic Zonal referitoare la modul concret de utilizare a terenurilor, precum şi de amplasare, dimensionare şi realizare a volumelor construite, amenajărilor şi plantațiilor.

Prescripțiile și recomandările cuprinse în Planul Urbanistic Zonal sunt obligatorii la autorizarea executării construcțiilor pe întreg teritoriul zonei propuse pentru modificarea/completarea reglementărilor urbanistice, în suprafață de 314718 mp, delimitată de Strada Nicolae Filimon la SUD, Strada Interioară 2 și calea ferată la EST, Strada Interioară 3 la VEST și calea ferată, teren Municipiul Constanța la nord.

De asemenea, RLU constituie cadrul reglementator pentru implementarea etapizată a proiectelor, în decursul perioadei de valabilitate a P.U.Z.-ului. Odată
aprobat, împreună cu PUZ-ul, RLU-ul aferent PUZ constituie act de autoritate al administrației publice locale. Autoritățile publice locale au datoria de a aplica sistematic şi permanent dispozițiile Regulamentului Local de Urbanism, în scopul asigurării calității cadrului construit, amenajat şi plantat, pentru îmbunătățirea condițiilor de viață şi dezvoltarea echilibrată a zonei şi pentru respectarea interesului general al tuturor membrilor comunității locale.

Prezentul regulament nu are ca scop intrarea în legalitate a unor construcții edificate fără autorizație de construire sau care nu respectă prevederile autorizației de construire.

Prezenta documentație respectă legislația aplicabilă, precum și condițiile impuse prin avizele/acordurile emise de instituțiile avizatoare, astfel cum au fost solicitate prin certificatul de urbanism și prin avizul de inițiere.


VMB Lux-Sonor SRL, în datele Registrului Comerţului

Înmatriculată în anul 1994, societatea are sediul social în municipiul Constanţa. Capitalul social subscris, de 331.500 lei, integral vărsat, este compus din 33.150 de părţi sociale. Valoarea unei părţi sociale este de 10 lei. Asociaţi persoane fizice sunt Malciu Constantin, cu 51% din capitalul social, și Malciu Viorica - 49% din capitalul social. Malciu Constantin este administratorul societății care se ocupă de recuperarea materialelor reciclabile sortate.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.



Citește și:

PUZ inițiat de VMB Lux-Sonor SRL pentru un teren situat pe strada Interioară din Constanța, în dezbatere publică (documente)


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii