Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:47 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Legături cu Il Giardino O firmă înfiinţată anul acesta vrea să investească în zona Casei de Cultură (documente)

ro

07 Sep, 2015 00:00 3238 Marime text
De astăzi şi până pe 2 octombrie, constănţenii pot consulta documentaţia şi emite propuneri cu privire la intenţia de elaborare a Planului Urbanistic Zonal iniţiat de Dorina Taşcă pentru SC Axa Five SRL. Potrivit anunţului de intenţie, PUZ-ul concentrează zona delimitată de străzile Ţepeş Vodă, I.G. Duca, Călugăreni şi Ştefan Mihăileanu, în baza Avizului de Oportunitate nr. 99282/14.07.2015. PUZ-ul constă în studierea, reglementarea şi modificarea reglementărilor urbanistice aprobate în limitele zonei studiate. Elaborator este firma Proiect Unique SRL.
 
În ceea ce priveşte beneficiarul, firma Axa Five, aceasta este o afacere nouă în peisajul constănţean, fiind înfiinţată în luna iunie a acestui an. Aşadar, o firmă tânără, dar ambiţioasă. Având sediul pe bulevardul Mamaia nr. 52, firma cu un capital social de 1.000 de lei funcţionează în baza unui contract de comodat emis de Dorina Taşcă, născută pe 12 septembrie 1978. Aceasta este totodată asociatul majoritar, având 99 de părţi sociale şi o participare de 99% în firmă, fiind şi administratorul companiei. Ea este asociată cu tatăl său, Nicolae Taşcă (1%), născut la 24 octombrie 1949. Axa Five SRL are ca obiect de activitate „dezvoltare (promovare) imobiliară“.
Potrivit datelor din Monitorul Oficial al României, partea a IV-a nr. 7519/2014, Nicolae Taşcă a fost numit administrator al firmei Ianachis SRL, luându-i locul lui Narcis Peltecu. Acesta, la rândul său, l-a înlocuit pe Dimciu Nacee. Astfel, Taşcă a devenit cel de-al treilea administrator al firmei Ianachis SRL, pe care funcţionează pizzeria Il Giardino, într-un singur an. La şedinţa Consiliului Local Municipal din martie 2011, s-a votat un proiect de hotărâre prin care societatea Ianachis SRL cumpăra, prin negociere directă, de la Consiliul Local, 130 mp pe strada Mihai Viteazu, în zona statuii Victoriei împotriva fascismului. Proiectul de hotărâre menţionează că astfel se va pune în aplicare Decizia civilă 303/COM 14.12.2006 a Curţii de Apel Constanţa, prin care Consiliul Local a fost obligat să aprobe vânzarea prin negociere directă (anexa 6 la HCLM nr. 71/2011).

Chiar dacă, în prezent, Nicolae Taşcă apare la Registrul Comerţului ca fiind asociat doar în Axa Five SRL, potrivit Monitorului Oficial nr. 1782/26.03.2009, acesta era asociat cu Iusein Neazim în SC Franco Forte SRL. În acel an, ambii parteneri s-au retras din firmă şi şi-au cesionat părţile sociale către Nicolae Sunda, care a devenit şi administratorul firmei. În 2007, Nicolae Taşcă a renunţat şi la firma Tabanic SRL, cesionându-şi atunci părţile sociale către Eugen Popa.

În ceea ce o priveşte pe Dorina Taşcă, potrivit datelor din Monitorul Oficial, partea a IV-a, nr. 4913/20.08.2014, aceasta a fost cooptată de Nicolae Vatră în firma Boss Company SRL, dobândind tot atunci şi calitatea de administrator.
 
În secţiunea Documente, puteţi vizualiza Hotărârea de Consiliu Local şi anunţul privind PUZ-ul la care facem referire în articolul de faţă.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii