Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:44 29 09 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PUZ-ul pentru parcarea supraetajată din zona Casa de Cultură în analiza Comisiei de Urbanism și Amenajarea Teritoriului

ro

08 Aug, 2022 13:17 690 Marime text

 
  • Membrii Comisiei vor analiza și PUD - construire imobil P+2E+Etaj tehnic - unități de cazare, zona Complex Aurora, Stațiunea Mamaia, investitor Aurora Mamaia SRL – etapa emitere aviz Arhitect șef  dar și PUD - desființare imobil existent P+4E - Hotel Select și construire imobil P+10E cu funcțiunea de apartamente de vacanță, Stațiunea Mamaia, investitor Inproiect SRL - etapa emitere aviz Arhitect șef

Comisia tehnică de amenajarea teritoriului și urbanism se va întruni în data de 11.08.2022, ora 12:00, în sala de ședințe din bd. Tomis nr. 51, etaj 1.

Pe ordinea de zi se află  - PUZ – Atelierelor, inițiator UAT Constanța - etapa III – Sinteză, diagnoză și propuneri preliminare respectiv, avizare;

PUZ – parcare supraetajată zona Casa de Cultură, inițiator UAT Constanța – etapa I - Situația existentă - disfuncționalități, analiză SWOT;

Teritoriul situat în municipiul Constanța, în suprafață de cca. 3,5 ha, delimitat de bd. Alexandru Lăpușneanu, limite cadastrale, al. Daliei și alei carosabile. Parcarea va avea între 2 și 4 niveluri și se va întinde pe aproximativ 4.700 de metri pătrați şi minimum 800 de locuri.

Imobilul va fi echipat cu iluminat public interior şi exterior, supraveghere video, bariere de acces şi ieşire, rigole pentru scurgerea apei pluviale exterioare, spaţii verzi, sistem de alarmare luminos şi acustic şi panouri fotovoltaice.

Membrii Comisiei vor analiza și PUD - construire imobil P+2E+Etaj tehnic - unități de cazare, zona Complex Aurora, Stațiunea Mamaia, investitor Aurora Mamaia SRL – etapa emitere aviz Arhitect șef.

Suprafața amplasamentului care a generat PUD este de 438.5mp conform acte/440mp conform măsurători. Pe amplasament există o construcție.
 
Aurora Mamaia SRL intenționează să ridice un imobil D+P+2E cu funcțiunea de cazare.
 
Clădirea va avea la parter un restaurant, iar la etajele 1 și 2 vor fi unități de cazare și locuri de parcare pe zona delimitată de bulevardul Mamaia și parcarea Hotelului Aurora.
 
Primele demersuri au început încă din 2016, când societatea a obținut de la Primăria Constanța un document de urbanism în vederea desființării unui imobil aflat în zona hotelului Aurora. Totodată, firma a depus și un memoriu de prezentare la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța în vederea obținerii avizului de mediu.

Și PUD - desființare imobil existent P+4E - Hotel Select și construire imobil P+10E cu funcțiunea de apartamente de vacanță, Stațiunea Mamaia, investitor Inproiect SRL - etapa emitere aviz Arhitect șef intră la Comisia de Urbanism.

Încă din 2020 s-a avansat ideea demolării Hotelui Select, de la intrarea în stațiunea Mamaia.

În locul său, proprietarii de la Inproiect SRL vor să ridice un imobil de 10 etaje.

Anul acesta, în aprilie, Inproiect SRL a realizat un Plan Urbanistic de Detaliu pentru desființarea hotelului și construirea imobilului de 10 etaje cu funcțiunea de apartamente de vacanță.

Planul Urbanistic de Detaliu are în obiectiv detalierea reglementarilor urbanistice stabilite prin RLU aferent PUZ “Stațiunea Mamaia - modificare HCL nr.129/2001”, aprobat prin HCL Constanta nr. 121/2013, referitoare la accesurile auto și pietonale, amplasarea față de limitele laterale și posterioare ale parcelei, conformarea și servirea edilitară a obiectivului, conformarea architectural-volumetrică, modul de ocupare a terenului, pentru un imobil cu destinație de apartamente de vacanță, cu regim de înălțime P+10E și etaj 11 retras.
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Hotel Select va fi demolat. În locul său va fi ridicat un imobil de 10 etaje în Mamaia

Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii