Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:57 12 08 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Document de la Primăria Constanța Fiul celui mai bogat tulcean modifică o clădire din Piața Ovidiu și o transformă în imobil de trei etaje

ro

04 Aug, 2022 00:00 22942 Marime text
  • Radu Florin Georgescu este fiul afaceristului Constantin - Cornel Georgescu
 
Primăria Constanța a eliberat un Certificat de Urbanism pentru Datatur SRL care dorește să investească în zona peninsulară.
 
Mai precis, prin CU 1792 din data de 3 august 2022, firma Datatur SRL prin Georgescu Radu Florin – fiul lui Constantin Georgescu de la Coral SRL, va consolida, modifica, extinde și supraetaja imobilul existent de pe strada Arhiepiscopiei nr. 11, din centrul istoric al municipiului Constanța. Va transforma, așadar clădirea D+P în S+P+3E, cu schimbarea destinației din locuințe în locuințe colective cu spații comerciale și birouri pentru agenții de turism, împrejmuire teren, integrare și conservare vestigii existente, organizare de șantier. Documentul este valabil 12 luni.
 
Radu Florin Georgescu este fiul afaceristului Constantin - Cornel Georgescu și nu este la primul astfel de document de urbanism. În anul 2021, pentru aceeași adresă, a primit un certificate de urbanism pentru consolidarea, modificarea, extinderea și supraetajarea imobilului existent, din D+P în D+P+2E.


 
În anul 2004, imobilul de pe strada Arhiepiscopiei, numărul 11 a fost vândut de către Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public și Privat Constanța către Coral SRL din Tulcea, firmă controlată de către Constantin Cornel Georgescu. Cornel Georgescu este cel mai bogat om de afaceri din judeţul Tulcea, fiind prezent mereu în topurile românești ale milionarilor.
 

Despre Datatur SRL

 
Firma are sediul în municipiul Tulcea, pe strada Babadag, fiind fondată în anul 2003. Activitatea principală a societății constă, conform codului CAEN, în activităţi de închiriere şi leasing cu autoturisme şi autovehicule rutiere uşoare. Asociați în firmă sunt Radu Florin Georgescu – 95% și Victor Georgescu – 5%. Radu Florin Georgescu este și administrator. În anul 2021, firma a raportat 0 salariați, la o cifră de afaceri de 249.802 lei, cu un profit de 72.672 lei.
 
Conform confidas.ro, pe Victor Georgescu îl regăsim și în firmele Performance SRL și Nova City Development SRL. Radu Florin Georgescu este asociat și în Nova City Development SRL.


 

Coral SRL

 
Potrivit Registrului Comerțului, SC Coral SRL, cu sediul social în municipiul Tulcea, pe strada Babadag, este condusă de omul de afaceri Constantin-Cornel Georgescu. Firma are ca obiect de activitate „lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale“. În anul 2021, firma a raportat 183 de salariați, o cifră de afaceri de 66.237.878 lei și un profit de peste 1,7 milioane lei. Totodată, compania a încheiat 36 contracte de achiziții publice in valoare totală de 380.876.882,58 lei.
 
De-a lungul timpului, societatea tulceană a avut mai multe proiecte, unele dintre acestea fiind inclusiv în Constanța. Astfel, clădirea cunoscutului Tomis Mall, din zona centrală a orașului, este ridicată de Coral Tulcea.

 
Totodată, firma s-a ocupat și cu restul de executat pentru lucrările de la Cetatea Capidava și este cea care a restaurat Cetatea Histria. În Ovidiu, județul Constanța, societatea s-a angajat să realizeze lucrările la obiectul de investiție „Sit arheologic Ovidiu - conservare, reconstituire parţială şi punere în valoare pentru integrarea în circuit turistic a Castrului roman“.
 


În Tulcea, societatea  Coral a construit sediul Judecătoriei și al Tribunalului din oraș, dar și Centrul Muzeal Eco Delta și a consolidat sediul Consiliului Județean Tulcea. Tot în Tulcea, firma e executat lucrări de restaurare a Cetății Enisala, a consolidat și restaurat monumentul istoric Casa Avramide și Muzeul de Artă Tulcea. Firma Coral a executat lucrări și la Biserica Catolică Sulina și a reabilitat monumentul paleocreștin de la Niculițel.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:

Firma controlată de Cornel Georgescu, unul dintre cei mai bogați oameni din Tulcea, se va ocupa de dezvoltarea turistică a Brațului Borcea - Călărași

 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii