Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:44 19 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dispare unul dintre simbolurile Constanţei! Fabrica de pâine de la ICIL rămâne o amintire?! Document important pentru Dobrogea Grup

ro

04 Jun, 2016 00:00 12936 Marime text
Societatea Dobrogea Grup SA a obţinut pe data de 2 iunie, de la Primăria Constanţa, Certificatul de Urbanism nr. 1908, pentru elaborarea unui PUZ care vizează fosta fabrica de pâine de la ICIL.
 
După ce societatea Mag Invest INC SRL a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa memoriul tehnic al proiectului „Lucrări de desfiinţare imobile“, amplasate pe strada Industriei Mici nr. 1, în imediata apropiere a intersecţiei cu bulevardul I.C. Brătianu, iată că societatea Dobrogea Grup SA a obţinut de la Primăria Constanţa, pe data de 2 iunie, Certificatul de Urbanism nr. 1908 pentru elaborarea unui PUZ.
 
Actul, care face referire la strada Industriei Mici nr. 1, este valabil până pe 2 iunie 2018.
 
De altfel, pe data de 20 aprilie a acestui an, Primăria Constanţa a emis Certificatul de Urbanism nr. 1440 pentru SC Dobrogea Grup SA. Actul, cu obiectul „Desfiinţare imobile - construcţii industriale şi anexe, în suprafaţă de 3.745 mp“, fusese obţinut de Dobrogea Grup SA prin SC Mag Invest INC SRL, reprezentată de Radu Cosmin Herczeg. Imobilele care urmează să fie demolate sunt proprietate a SC Dobrogea Grup SA.
 
Fabrica de pâine nr. 2 de pe strada Industriei Mici nr. 1, deţinută de societatea Dobrogea Grup SA, a fost construită în anul 1958, în baza proiectului elaborat de Institutul de Proiectare Constanţa. Construcţia care urmează să fie demolată are regim de înălţime parter şi două etaje, iar anexele perimetrale au regim de înălţime parter. Clădirea a fost proiectată în anul 1958 şi se află în funcţiune de peste 50 de ani. După analiza efectuată asupra clădirii au fost depistate mai multe degradări.
 
Dezafectarea clădirilor la care se face referire în memoriul depus la APM Constanţa are ca obiect desfiinţarea construcţiilor şi a instalaţiilor nefuncţionale existente pe amplasament, a reţelelor de alimentare cu apă, canalizare, gaze, a reţelelor de energie electrică, aeriană şi subterană, precum şi a tuturor utilajelor care au făcut parte din fluxul tehnologic. Lucrările de demolare vor fi executate în vederea eliberării amplasamentului pentru noi destinaţii. Conform datelor disponibile, suprafaţa terenului este de 8.455 mp. Suprafaţa construită propusă demolării este de 3.745 mp.

Despre Dobrogea Grup SA 

Cu sediul social în municipiul Constanţa, strada Celulozei, în prezent societatea este în reorganizare judiciară, sub incidenţa Legii nr. 85/2006. Capitalul social subscris, de 15.701.544,96 de lei, integral vărsat, este compus din 1.022.236 de acţiuni nominative. Societatea este deţinută de SC Arsenal Forest SRL, cu 0,0034% din capitalul social, SC Arsenal Montana SRL, SC Ana Variete SRL şi SC Actinvest SA, fiecare cu câte 0,0034% din capitalul social.
 
În societate mai sunt şi Acţionari Listă persoane fizice şi juridice (2.224 de acţionari), care deţin 1.022.096 de acţiuni (99,9864% din capitalul social). Administrator special este Fotini Teodorescu, iar administrator judiciar, Fair & Full Insolvency Consulting IPURL. Activitatea principală conform codificării CAEN constă în „fabricarea produselor de morărit”.
 
Dobrogea SA a luat fiinţă în 1961, ca Întreprinderea de Morărit Panificaţie Dobrogea, prin punerea în funcţiune a două mori de grâu, a unei fabrici de pâine şi a unei fabrici de biscuiţi. Până în 1989, s-au construit fabrici de pâine în Constanţa, Eforie Nord, Năvodari, Hârşova şi Medgidia. Firma se privatizează în 1995, iar în anul următor începe retehnologizarea celor 12 fabrici de pâine şi a liniilor de ambalare a biscuiţilor. În 2013, pe fondul crizei economice, societatea întâmpină dificultăţi financiare, astfel că intră în insolvenţă, iar în prezent se află în reorganizare judiciară.
 
Citeşte şi
 
Un nou cartier rezidenţial sau alte spaţii comerciale? Fabrica de pâine Dobrogea de la ICIL, rasă de pe faţa pământului (galerie foto+document)

Ti-a placut articolul?

Comentarii