Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:34 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Restricţii de circulaţie în zona ICIL. Ce se execută pentru magazinul Lidl

ro

22 May, 2018 00:00 5397 Marime text
SC Confort Urban SRL prin investitor SC Lidl Romania SCS, a solicitat de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa aviz de mediu pentru proiectul „Amenajare bretea de acces din bulevardul 1 Decembrie 1918 pe platforma din strada Industriei nr. 1, relocare stâlpi de iluminat stradal, reamenajare circulaţii pietonale, reamenajare spatii verzi și organizare de șantier“, propus a fi realizat în zona ICIL a municipiului Constanţa, pe locul fostei fabrici de pâine Dobrogea. Ulterior, APM Constanţa a anunţat publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare, în cadrul procedurilor de evaluare a impactului asupra mediului: nu este necesară efectuarea evaluării impactului asupra mediului.
 
Pe parcursul execuţiei lucrărilor se vor lua măsuri de închidere și restricţii de circulaţie, care vor fi avizate de Poliţia Rutieră, în conformitate de prevederile legislaţiei în vigoare.
 
Suprafaţa de amenajat face parte din ampriza bulevardului 1 Decembrie 1918, pe un sector de 80 metri lungime corespunzător lăţimii frontului platformei viitorului complex comercial Lidl pe partea dreapta a bulevardului 1 Decembrie 1918, pe direcţia de mers dinspre Mamaia spre Mangalia.
Sectorul de amenajat prezintă în prezent alveole ce au fost realizate prin supralărgirea carosabilului către trotuar în spaţiile libere dintre stâlpii de iluminat stradali și copacii de pe trotuar, pentru parcarea înclinată de autoturisme, pe o lăţime aferentă de 4,60 m. Aceste alveole existente pentru parcare prezintă îmbrăcăminte asfaltică pe fundaţie din piatră spartă. Între carosabilul parcării și limita platformei viitoarei investiţii sunt casete cu spaţii verzi, trotuarul pietonal de 3,2 m lăţime cu îmbrăcăminte asfaltică degradată și spaţiu verde cu o lăţime medie de 4,50 m ce rămâne neafectat de amenajările propuse.
 
Scopul amenajărilor propuse prin prezentul proiect este asigurarea accesului din Bulevardul 1 Decembrie 1918 destinat autoturismelor clienţilor viitoarei investiţii a complexului comercial Lidl.
 

Ce lucrări vor fi executate

 
Amenajările propuse urmăresc realizarea lucrărilor de acces cu mai multe caracteristici constructive și funcţionale. Zona de acces se compune din următoarele elemente: breteaua de acces în lungime de 56 m, cu racorduri de intrare și spre acces, este dispusa în aliniament, paralel cu axul bulevardului 1 Decembrie 1918, ocupând zona alveolelor de parcare iniţială, prin dezafectarea și relocarea a doi stâlpi de iluminat.
Breteaua de ieșire, în lungime de 18 m, cu racordurile dinspre acces și de ieșire în bulevardul 1 Decembrie 1918, va ocupa zona alveolelor de parcare iniţială. Accesul cu sensurile de intrare și de iesire în/din platforma viitorului complex comercial Lidl pe o lungime de 9,2 m traversează perpendicular trotuarul, fiind racordat cu borduri la cele două bretele. Insule de delimitare a sensurilor de circulaţie între cele două bretele și faţă de circulaţia de pe bulevardul 1 Decembrie 1918, delimitate cu borduri și spaţiu verde la interiorul acestora.
 
Mai multe autorizaţii de construire, emise de municipalitate
 
Reamintim că, în luna februarie, Confort Urban SRL, prin investitor Lidl România SCS, anunţa că a obţinut Certificatul de urbanism nr. 412, care autorizează amenajarea unei bretele de acces din bulevardul 1 Decembrie 1918, pe platforma din strada Industriei nr. 1, relocare stâlpi de iluminat stradali, reamenajare circulaţii pietonale, reamenajare spaţii verzi şi organizare de şantier. Noul magazin Lidl va fi prevăzut cu parcare, accesul urmând să se facă din bulevardul 1 Decembrie 1918. Locuri de parcare vor fi amenajate atât în faţa clădirii, cât şi în partea dinspre bulevardul 1 Decembrie 1918. Aşa cum arătam în ediţiile anterioare, în luna mai 2017, Dobrogea Grup SA a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa memoriul de prezentare a proiectului „Construirea unui imobil cu regim de înălţime parter + 1 etaj, cu funcţiunea de magazin retail, realizarea de parcaje la sol, amenajarea incintei cu spaţii verzi plantate, alei carosabile şi pietonale, amplasare mijloace publicitare, organizare de şantier, amenajare accesuri auto şi pietonale“, în vederea obţinerii acordului de mediu. Noul magazin va fi situat pe strada Industriei nr. 1, în zona ICIL, unde funcţiona fabrica de pâine, a cărei demolare a început în toamna anului 2016. Pentru acest amplasament a fost emis de către Primăria Constanţa Certificatul de urbanism nr. 829 din 31.03.2017, în scopul elaborării documentaţiei privind „Construirea unui imobil P+1E, cu funcţiunea de magazin retail, realizarea de parcaje la sol, amenajarea incintei cu spaţii verzi plantate, alei carosabile şi pietonale, amplasare semnale publicitare, împrejmuire teren, organizare de şantier, amenajare accesuri auto şi pietonale“, pentru terenul cu suprafaţa de 8.455 mp, proprietate a SC Dobrogea Grup SA.
 
Magazinul va fi structurat pe mai multe zone: zona de acces principală pentru public; zona de vânzare pentru public; zona de recepţie a mărfurilor; zona de depozitare; zona anexelor tehnice; zona administrativă şi a grupului social.
 
Potrivit proiectului depus la APM Constanţa, fundaţiile viitorului magazin vor fi de tipul fundaţii directe, izolate sub stâlpi, cu bloc de beton armat turnat monolit şi pahar prefabricat. Pentru zona brutăriei şi a camerei de descărcare, fundaţiile vor fi izolate sub stâlpi, alcătuite din bloc şi cuzinet realizat monolit. Pentru pereţii de zidărie din aceste zone, se vor folosi grinzi de fundare turnate monolit, rezemate pe cuzineţi.
Fundaţiile pereţilor de închidere sunt sub formă de grinzi de fundare prefabricate, rezemate pe pahare şi ancorate cu piese metalice de legătură. Suprastructura va fi alcătuită din cadre de beton armat prefabricat; stâlpii vor fi încastraţi în fundaţii; grinzile recomprimate vor fi rezemate articulat pe stâlpi. Pe grinzile precomprimate se va aşeza tablă profilată autoportantă dimensionată pentru zona cu valoarea încărcării din zăpadă corespunzătoare amplasamentului. Noua construcţie va avea un regim de înălţime 7,575 m şi va fi compusă din parter + 1 etaj. Suprafaţa construită la sol este de 2.393,76 mp, iar suprafaţa construită desfăşurată, de 2.625,51 mp. În anul 2016, pe 11 noiembrie, a început demolarea fabricii de pâine nr. 2 de pe strada Industriei Mici nr. 1, deţinută de societatea Dobrogea Grup SA.
 

Lidl România SCS, în datele Registrului Comerţului

 
Firma a luat fiinţă în anul 2007 şi are sediul social în comuna Chiajna. Capitalul social subscris, de 532.564.992 de lei, integral vărsat, este compus din 29.586.944 de acţiuni. Valoarea unei acţiuni este de 18 lei. Lidl România SCS este deţinută de Lidl România SRL, cu 0,0000034% din capitalul social, Lidl România Gmbh, cu sediul în Germania, cu 99,9999966% din capitalul social. Persoane împuternicite sunt Lidl România SRL, reprezentată prin Marco Giudici, născut pe 24.03.1981, în Brescia, Italia, Frank Wagner, născut 5.12.1972, în Hamburg, Germania, Ionuţ Octavian Preda, născut pe 14.07.1977, în municipiul Bucureşti, Avril Doran O' Hehir, născut pe 8.04.1982, în Dublin, Irlanda, şi Dragoş Ionescu, născut pe 11.04.1980, în Bucureşti. Lidl România SCS se ocupă de închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate.
 
 
Citește și:
 
Lucrările la magazinul Lidl din zona ICIL continuă. Ce a solicitat Confort Urban SA de la APM Constanţa

 
Cum va arăta noul magazin Lidl construit pe locul fostei fabrici de pâine din zona ICIL a Constanţei. Despre accesul în parcare

 
Cercetarea arheologică de la fosta fabrică de pâine Dobrogea s-a încheiat. Ce au descoperit specialiştii în istorie din Constanţa (galerie foto)

 
Imagini unice. Descoperiri de senzaţie Fosta fabrică de pâine Dobrogea pe vestigii istorice. Ce s-a găsit în fosta parcare din zona depozite (galerie foto+video)

 
Dobrogea Grup SA, o nouă solicitare la APM Constanţa. Este vizat un magazin de retail. Va lua locul fostei fabrici de pâine de la ICIL (galerie foto + document)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii