Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:42 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Certificat de urbanism O clădire ar urma să fie edificată în Tomis III. În prezent, pe teren sunt niște locuri de parcare

ro

17 Feb, 2023 00:00 3547 Marime text
  • Documentul are o valabilitate de 24 de luni
 
Primăria Constanța a eliberat un Certificat de Urbanism pentr ufirma Practic Center SRL, care dorește să investească în cartierul Tomis III din Constanța.
 
Este vorba de CU 502 din data de 15 februarie 2023, prin care firma amintită mai sus dorește să ridice un imobil cu regim de înălțime parter, cu funcțiunea de spațiu comercial în zona blocurilor O5-O6, lot 2, din Constanța, pe strada Soveja. Documentul are o valabilitate de 24 de luni.
 
Imobilul ar urma să fie construit în imediata vecinătate a salei de jocuri de noroc din Tomis III, peste ceea ce pare a fi o parcare amenajată. Este asfaltată recent, conform celor declarate de locuitorii din zonă, în timpul campaniei de amenajare a parcărilor rezidențiale. Cert este faptul că dacă încep lucrările de construire acolo, mai multe locuri de parcare vor dispărea pentru a face loc imobilului, conform graficului de mai jos.
 

Investiție

 
În toamna anului 2022, Mediul a decis că nu este necesară efectuarea evaluării impactului asupra mediului în cadrul procedurii de evaluare pentru proiectul „Construire imobil P+1E – spațiu comercial, spațiu alimentație publică, în județul Constanța, municipiul Constanța, strada Soveja zona blocurilor O5-O6, lot2, nr. Cad. 207329”.
 

 
În aprilie 2022, pe rolul Tribunalului Constanța, pe secția de contencios administrativ și fiscal a fost înregistrat un dosar prin care Primăria Constanța este chemată în instanță pentru contestarea unui document, de către o firmă din Constanța.

 
Mai precis, municipalitatea a fost pârât într-un dosar unde Practic Center SRL este reclamant și contestă actul administrativ fiscal – Certificat de Urbanism nr. 3459 din data de 9 noiembrie 2021. Certificatul de Urbanism menționat, eliberat în 2021, este pentru construirea unui imobil P+1E, spațiu comercial, spațiu alimentație publică, pe strada Soveja, zona blocurilor O5-O6, lot 2.
În 27 septembrie 2022, magistrații au dat următoarea soluție: „Respinge, ca neîntemeiată, cererea. Obligă reclamanta la plata către pârâtă a cheltuielilor de judecată în cuantum de 2000 lei reprezentând onorariul avocatului, redus de către instanţă de la 4046 lei la 2000 lei. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la Tribunalul Constanţa. Pronunţată astăzi, 27.09.2022, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”
 

Proiectul aprobat la Mediu

 
Conform proiectului ce a primit undă verde de la mediu, era luat în calcul ridicarea unui imobil P+1E. Clădirea ar putea avea, conform acelui proiect, următoarele spaţii:
•       parter: spațiu de servire / spațiu de vanzare, spațiu consumatie/spatiu de expunere, grup sanitar vizitatori, scara acces etaj și circulatii;
•       etaj 1: spatii destinate personalului – depozitare, birou și un vestiar cu grup sanitar.
 
Datorită constângerilor de natură urbanistică, dar și legate de zonele de siguranța ale rețelor, va rezulta un spațiu comercial/ spațiu alimentatie publică de dimensiuni reduse fără preparare, de proximitate, la îndemâna locuitorilor din zonă. Structura funcțională permite o flexibilitate și adaptare la nevoile unei afaceri mici de tip cafenea, fast food, gogoșerie, papetărie, mercerie, vinărie, etc.
 

Despre Practic Center SRL

 
Societatea are sediul social pe bulevardul 1 Decembrie 1918, fiind fondată în anul 2000. Asociați în firmă sunt Kirața Parteca, cu 99% și Elena Racu, care deține 1%. Elena Racu este administratorul firmei care se ocupă de „Închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau în leasing”. În 2021, firma a raportat 1 salariat, la o cifră de afaceri de 892.044 lei, cu un profit de 426.091 lei. În anul 2021, firma a raportat 1 salariat, la o cifră de afaceri de 914.450 lei, cu un profit de 396.796 lei.
 

Conform confidas.ro, Kirața Parteca mai este asociat în Fer Stop SRL. Practic Center SRL este asociat în Fer Stop SRL.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
O firmă din Constanța a primit undă verde de la mediu pentru un centru comercial pe strada Soveja

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii