Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:21 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cand este nevoie de acordul ISC in cazul constructiilor deja ridicate

ro

03 May, 2010 03:59 5615 Marime text
gigi_chiru.jpgPotrivit celor declarate de directorul Inspectoratului Teritorial de Stat în Construcţii Sud-Est Constanţa, Gigi Chiru, sunt câteva situaţii când, în cazul intervenţiilor la construcţiile deja ridicate, este nevoie de acordul instituţiei.

Respectivele situaţii fac referire la construcţiile care au suferit degradări determinate de acţiuni accidentale (incendii, explozii, inundaţii, uragane, alunecări, prăbuşiri, cutremure) şi cele referitoare la intervenţiile voluntare asupra construcţiilor.

Pentru prima situaţie trebuie să se întocmească o cerere pentru eliberarea acordului, care trebuie însoţită de un raport de expertiză tehnică asupra construcţiei, memoriu tehnic cu descrierea detaliată a lucrărilor ce vor fi executate - întocmit de un inginer structurist, verificat de un verificator tehnic atestat şi vizat de expertul tehnic atestat care a elaborat expertiza tehnică, plus un plan de situaţie cu amplasarea obiectivului şi planşe cu structura de rezistenţă cuprinzând soluţiile constructive propuse.

Pentru cel de-al doilea caz, solicitarea emiterii acordului de construcţie va fi însoţită de fotocopie de pe certificatul de urbanism, avizul proiectantului iniţial al construcţiei sau expertiza tehnică, în cuprinsul căruia să se facă referire la influenţa intervenţiei solicitate asupra stării tehnice a întregii construcţii şi memoriul tehnic cu descrierea detaliată a lucrărilor ce vor fi executate.

Acestora li se vor adăuga planul de situaţie cu amplasarea obiectivului respectiv şi planşele care vor cuprinde soluţiile constructive propuse. Intervenţiile asupra construcţiilor pot face referire la lucrări de reconstruire, consolidare, modificare, extindere, schimbare de destinaţie sau de reparare a construcţiilor de orice fel şi a instalaţiilor aferente acestora, a căilor de comunicaţii, reţelelor şi dotărilor tehnico-edilitare, lucrărilor hidrotehnice, amenajărilor de albii, lucrărilor de îmbunătăţiri funciare.

Dacă intervenţia asupra construcţiei existente nu este posibilă sau cererea nu îndeplineşte condiţiile arătate, va fi respinsă motivat. Acordul I.S.C. sau, după caz, refuzul motivat de emitere a acordului, se eliberează în termen de zece zile lucrătoare de la data depunerii documentaţiei complete.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii