Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:17 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bella Licca International, documentație depusă la APM Constanța pentru investiția de la Mihail Kogălniceanu

ro

16 Nov, 2023 17:00 860 Marime text
foto: Pexels
  • Accesul la noua zonă se propune a se realiza din DN2A, ce limiteaza terenul studiat spre nord
 
Bella Licca International SRL a depus la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța documentația necesară pentru elaborarea unui PUZ  pentru amplasare parc logistic, zonă depozitare, producție nepoluantă, birouri și introducere în intravilan – comuna Mihail Kogălniceanu.
 
Conform proiectului atașat la secțiunea „Documente”, vorbim de parcelele A387/10/1, A387/10/2, A387/9, A387/8, A387/24, A387/25, A387/31, în vederea reglementării terenului. Terenul care a generat PUZ are o suprafață de 277.500 mp.  Strategia de dezvoltare economico-socială locală, prin consolidarea resurselor existente, furnizează localitatii stabilitate şi extindere economică solidă. Dezvoltarea investiţiilor locale presupune crearea unui climat care să atragă şi investiţii externe, ceea ce va avea un impact pozitiv asupra comunităţii, prin creşterea ofertei de noi locuri de muncă direct create, si cresterea veniturilor.
 
În partea de Vest a loc. Mihail Kogălniceanu, pe terenul studiat există posibilitatea reglementării cadrului necesar pentru crearea unei noi zone logistice, depozitare, producție nepoluantă și birouri. Accesul la noua zonă se propune a se realiza din DN2A, ce limiteaza terenul studiat spre nord. Obiectul lucrării constă în aprofundarea și rezolvarea complexa a problemelor funcționale, tehnice și estetice în zonă.
 
Despre Bella Licca International SRL

 
Firma a fost înființată în anul 2004, iar pe ultimul an financiar a înregistrat un singur salariat, o cifră de afaceri de 4,28 milioane de lei și un profit de 1,57 milioane lei. Sediul social este pe bulevardul Chimiei nr. 2bis din Iași, județul Iași, iar activitatea principală a companiei este „Comerț cu amănuntul al bunurilor de ocazie vândute prin magazine”. Asociat unic este un cetățean american – Streidel Brian, care este și administrator al firmei. El mai apare ca asociat în American Grand Shopt SRL și în Nano Spacelabs SRL. El a mai fost asociat în firma radiată Bestvintage SRL, care a avut sediul social în Constanța.

 
Investitor imobiliar la Constanța

 
La începutul anului, SC Bella Licca Interantion SRL, alături de o persoană fizică, Cristian-Gigi Varvara, a elaborat un PUZ pentru introduce în intravilan un teren din Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, unde ar urma să se construiască un ansamblu rezidențial, de comerț și servicii. Suprafața terenului este de 117.500 metri pătrați. Amplasamentul obiectivului este in jud. Constanța, com. Mihail Kogălniceanu parcele: A484/1/8; A484/1/7/1/2; A484/1/7/1/1, teren identificat după planul de situație și planul de încadrare în zonă.
 
 
Procesul cu Statul Român
 
Amintim că Bella Licca International SRL, controlată de Streidel Brian, cheamă în instanță Statul Român prin Ministerul Apărării Naționale și Unitatea Militară 02542 Focșani. Pe rolul Tribunalului Constanța au fost înregistrate mai multe dosare privind exproprierea cu aceleași părți, mai precis firma Bella Licca International SRL – reclamant, iar Statul Român prin Ministerul Apărării Naționale și Unitatea Militară 02542 Focșani, în calitate de reclamați.
 
Vorbim astfel de dosarele 6811/118/2023 până la 6820/118/2023, pe secția I civilă, astfel un total de 10 dosare ce vizează exproprierea. Acestea au fost înregistrate pe data de 5 octombrie 2023, iar până la momentul redactării materialului nu au fost stabilite alte detalii privind viitoarele termene.

Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

 
Un cetățean american, care investește în Mihail Kogălniceanu, cheamă Ministerul Apărării Naționale în judecată

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii