Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:08 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scene violente pe străzile din Sofia, Bulgaria. Jandarmii au intervenit cu tunuri de apă!

ro

16 Nov, 2023 21:24 1112 Marime text
Sursa foto: Pixabay




 
  • Partida dintre Bulgaria și Ungaria, desfășurată în cea de-a noua rundă a grupei G din preliminariile EURO 2024, a fost marcată de evenimente violente pe străzile din Sofia, potrivit știripesurse.ro

Suporterii bulgari au declarat intenția de a organiza proteste împotriva conducerii Federației în timpul meciului cu Ungaria. Oficialii au depus eforturi considerabile pentru a preveni aceste manifestări. În prima fază, au avut intenția de a transfera meciul de pe arena „Vasil Levski” din Sofia la Varna.

Cu toate acestea, maghiarii nu au fost de acord cu această schimbare propusă. A fost convenit un compromis, astfel încât partida să aibă loc în locul inițial planificat, dar fără prezența suporterilor în tribune.

Ultrașii bulgari nu au renunțat la intenția de a protesta. Principalele facțiuni de suporteri din țară, indiferent de clubul de fotbal pe care îl susțin, s-au adunat în fața stadionului „Vasil Levski”.

În cadrul protestelor, traficul din zonă a fost blocat, iar participanții au scandat împotriva lui Borislav Mihailov, președintele Federației bulgare de fotbal.

Situația a escaladat, iar traficul în zonă a fost complet blocat. Ultrașii au aruncat cu torțe și petarde în direcția jandarmilor, determinând forțele de ordine să riposteze cu tunuri de apă. Haosul s-a răspândit pe străzi, iar jandarmii au solicitat întăriri pentru a face față situației.

A fost declanșată o evacuare în forță, având un impact devastator asupra zonei. Mașini au fost distruse, iar scene de violență au dus la rănirea unor persoane în ambele tabere, generând un peisaj de conflict și tensiune într-o situație care a scăpat de sub control.
 
 
Citește și
Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, la Constanța- „Vom acorda o atenție sporită zonei Mării Negre“


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii