Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:49 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alegeri în SUA Hillary Clinton își intensifică atacurile împotriva lui Trump cu o săptămână înainte de alegeri

ro

02 Nov, 2016 08:02 1795 Marime text
Cu o săptămână înainte de alegerile prezidențiale americane, Hillary Clinton și-a multiplicat marți atacurile împotriva lui Donald Trump în Florida, stat indispensabil candidatului republican dacă vrea să câștige, chiar dacă distanța dintre ei se micșorează în sondaje, potrivit AFP.
 
Un nou sondaj dat publicităţii aseară a dinamizat-o pe candidata democrată, care rămâne favorită în cursa pentru Casa Albă. Ancheta îi acordase 48% din intențiile de vot față de 40% pentru Trump, printre alegătorii care au votat deja în Florida. 28% dintre republicani au votat pentru ea, potrivit rezultatelor acestui sondaj al TargetSmart și al Universității William and Mary, limitat totuși la un mic eșantion de alegători.
 
Media sondajelor recente în acest stat din sud, cel mai important printre statele-cheie, îl situa până în prezent pe Trump în frunte cu 45,5% din intențiile de vot față de 44,5% pentru Hillary Clinton.
 
Candidata democrată, în vârstă de 69 de ani, se exprima cu încredere asupra șanselor ei aseară, lansând atacuri la adresa adversarului său republican.

"El a dovedit că nu are temperamentul și nici calificările necesare pentru a fi președinte", a declarat ea în cursul ultimului său miting al zilei la Fort Laurderdale.

La rândul său, Trump a fost reconfortat de un alt sondaj ABC-Washington Post, care îi atribuia 46% din intențiile de vot, față de 45% dnei Clinton la nivel național.
 

"Vom câștiga Casa Albă", a asigurat el în cursul etapelor în două state care votează de regulă cu democrații, Pennsylvania și Wisconsin, sperând să smulgă acolo o improbabilă victorie pentru a-și croi un drum spre președinție.

 
"Familia Clinton reprezintă trecutul sordid, noi suntem viitorul strălucitor și curat", a declarat el la Eau Claire (Wisconsin) în fața miilor de suporteri dezlănțuiți, care scandau "Închideți-o!" când miliardarul populist vorbea despre Hillary Clinton, pe care a descris-o ca "mincinoasă" și "coruptă".
 
El, care își exprimase recent neîncrederea în sondaje, le-a citat din nou acum pentru a spune că "este în creștere cam peste tot".
 
După redeschiderea surpriză de către FBI a dosarului e-mailurilor fostului secretar de stat în weekendul trecut, Trump a denunțat — în pofida "absenței oricărei informații în acest sens" — o adversară "confruntată cu probleme judiciare crescânde".
 
Hillary Clinton intenționa în ultimele zile să dezvolte un mesaj unificator după o campanie foarte agresivă care i-a divizat pe americani. După anunțul FBI, ea și-a schimbat intenția, revenind la atacuri pe toate planurile împotriva lui Trump.
 
În cursul unui miting la Dade City, ea a fost prezentată de Alicia Machado, fosta Miss Univers 1996 umilită de Trump pentru că se îngrășase. Dna Clinton a făcut o trecere în revistă a cuvintelor jignitoare, insultătoare și sexiste ale contracandidatului său.
 
"El și-a petrecut viața denigrând, degradând, insultând și agresând femeile", a declarat ea, avertizând împotriva unui candidat care "insultă mai mult de jumătate din populație". Ea a amintit înregistrarea în care Trump se lăuda că poate să facă orice unei femei pentru că este un star. 12 femei l-au acuzat de gesturi obscene.
 

"El ne-a arătat cine este cu adevărat. Marți, îi vom arăta noi lui cine suntem", a spus Hillary Clinton.

 
Puțin mai târziu, la Sanford, ea l-a atacat pe miliardarul populist pentru impozitele sale, denunțând o "schemă îndoielnică", evocată de New York Times, pentru a nu le plăti.
 

"Nimic nu ne arată că dosarul FBI are vreun impact", și-a asigurat ea anturajul, evocând sondaje interne confidențiale.

 
În afară de ABC, celelalte sondaje conferă în continuare avantaj candidatei democrate, dar media lor stabilită de site-ul Real Clear Politics nu o mai plasează pe dna Clinton decât cu 2,2 puncte în fața adversarului său (45,3% față de 43,1%) la nivel național. Distanța s-a redus de asemenea în mai multe state-cheie, între care Carolina de Nord, iar Trump (70 de ani) chiar conduce în Ohio și Arizona, potrivit mediei sondajelor recente.
 
Astăzi, Donald Trump revine pentru a face campanie în Florida, cu trei mitinguri prevăzute la Miami, Orlando și Pensacola. Hillary Clinton va fi în Nevada și Arizona, alte două dintre cele zece state-cheie în care se va decide soarta alegerilor.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii