Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:50 20 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hillary Clinton îl acuză pe șeful FBI că a dat o lovitură campaniei sale

ro

13 Nov, 2016 00:25 951 Marime text
Hillary Clinton, învinsă de Donald Trump în alegerile prezidențiale defășurate marți în Statele Unite, l-a acuzat sâmbătă pe șeful FBI că a dat o lovitură campaniei sale când a anunțat că a descoperit noi e-mailuri, au informat mai multe media americane, scrie AFP.
 
"Sunt multe motive pentru care alegeri ca acestea nu au reușit", a explicat fosta candidată democrată la Casa Albă în cursul unei teleconferințe cu comisia de finanțe a campaniei ale și donatorilor, a făcut cunoscut unul dintre participanți site-ului de informații Quartz.
 
"Analiza noastră arată că îndoielile provocate de scrisoarea lui Jim Comey (directorul FBI) au fost nefondate și au oprit elanul nostru", a declarat ea, potrivit acestui participant.
 
În ce privește a doua scrisoare a șefului poliției federale, prezentată publicului cu două zile înainte de alegeri, în care o exonera pe Hillary Clinton de orice urmărire penală, nu a făcut decât să întărească mobilizarea partizanilor lui Donald Trump, dar nu a schimbat părerea alegătorilor, conform aceleași surse. Această scrisoare a fost "un real element de motivare pentru alegătorii lui (Donald) Trump", a spus ea.
 
După examinarea noilor e-mailuri, directorul FBI a scris la 6 noiembrie că își menține poziția din iulie, potrivit căreia nu există motive să o pună sub acuzare pe Hillary Clinton pentru utilizarea unui cont de mesagerie privat în perioada în care a ocupat funcția de secretar de stat al SUA.
 
Informațiile FBI au fost prea greu de depășit de către echipa lui Hillary Clinton, a afirmat un donator la postul CNN. Candidata a recunoscut însă că aceste evenimente nu au fost singurele obstacole cu care s-a confruntat, potrivit sursei amintite.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii