Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:05 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei comedii în acest weekend, la Teatrul de Stat Constanța (galerie foto)

ro

13 Nov, 2018 13:34 1833 Marime text

Weekend-ul următor aduce, la Teatrul de Stat Constanța (TSC), trei comedii spumoase, semnate cu nume consacrate în teatrul internațional - Andrzej Saramonowicz, Neil Simon și Anton Pavlovici Cehov.

Vineri, 16 noiembrie, de la ora 19.00, puteți vedea „TESTOSTERON”, piesa care s-a jucat cu mare succes în luna octombrie, la Gala Națională a Comediei, de la Galați.

Andu Axente, Bogdan Caragea, Adrian Dumitrescu, Andrei Cantaragiu, Alexandru Medveghi, Marian Adochiței, Remus Archip întruchipează cele șapte personaje, cei șapte bărbați care „cred că femeile sunt duşmanul lor principal, dar, de fapt, nu e unul care să nu le iubească până la Dumnezeu şi înapoi...”, după cum spune regizorul Traian Șoimu, cel care a adaptat piesa de succes a scenaristului, regizorului şi producătorului polonez Andrzej Saramonowicz.

Comedia - cult „Testosteron” a fost primită cu mare entuziasm, atât în Polonia, cât și în străinătate, fiind jucată pe scene din Marea Britanie, Turcia, Cehia, Bulgaria etc.

În versiunea constănțeană, scenografia este semnată de timişoreanul Zsolt Fehérvári, iar asistent scenograf este Lăcrămioara Dumitrașcu, cea care a realizat şi grafica afişului. Muzica îi aparţine compozitorului constănţean Adrian Mihai, iar traducerea textului a fost realizată de Ioana Diaconu Mureșan.

Spectacolul nu este recomandat minorilor, limbajul fiind pe alocuri licențios.
 
Sâmbătă, 17 noiembrie, de la ora 19.00, este programată comedia romantică de mare succes „DESCULȚ ÎN PARC”, de Neil Simon, o poveste de dragoste cu un cuplu de tineri căsătoriți care învață să-și trăiască și să-și păstreze dragostea.

Un spectacol fermecător, cu personaje - un cuplu de tineri căsătoriți, o soacră, un vecin excentric - care încearcă, în felul lor, să demonstreze că viața trebuie trăită în prezent și că a merge desculț în iarba este o clipă de care trebuie să te bucuri fără rezerve în viață. În distribuție, Florina Stănculeț, Tani Ștefu, Nina Udrescu, Liviu Manolache și Gelu Ciobanu. Regia artistică poartă semnătura lui Liviu Manolache, iar scenografia a fost realizată de Eugenia Tărășescu Jianu.
 
Duminică, 18 noiembrie, de la ora 19.00, revine pe scena TSC „URSUL”, spectacol de Felix Alexa, unul dintre cei mai premiaţi regizori din România.

Trei actori foarte buni, cu o chimie excelentă pe scenă, un decor impresionant şi o regie ingenioasă fac din farsa lui A.P. Cehov un spectacol de succes al teatrului constănţean, prezentat în mai multe festivaluri din ţară, premiat şi nominalizat pentru mai multe premii.

Într-un decor ingenios, conceput de scenografa Carmencita Brojboiu, un bărbat şi o femeie care au avut experienţe traumatizante cu sexul opus, hotărând, din motive asemănătoare, să trăiască singuri, se întâlnesc, se ciocnesc, aproape până la a se duela cu pistoalele, şi se îndrăgostesc în cel mai ilogic, dar omenesc fel. În distribuţie, Dana Dumitrescu, Marius Bodochi şi Marian Adochiţei.


Sursa foto: Teatrul de Stat Constanţa
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii