Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:06 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Teatrul de Stat Constanța aduce publicul din București la malul mării, în cadrul programului „Autostrada spre Teatru”

ro

01 Dec, 2023 17:00 1028 Marime text
  • Mâine, 2 decembrie 2023, are loc a treia ediție a programului cultural „Autostrada spre Teatru”, derulat de Teatrul de Stat Constanța
  • Prin această acțiune, Teatrul de Stat Constanța aduce la malul mării publicul din București, pentru a se putea bucura de spectacolul „Universuri paralele”
 
Mâine, 2 decembrie 2023, are loc a treia ediție a programului cultural „Autostrada spre Teatru”, derulat de Teatrul de Stat Constanța.
 
Prin această acțiune, Teatrul de Stat Constanța aduce la malul mării publicul din București, pentru a se putea bucura de spectacolul „Universuri paralele”.
 
Pentru cetățenii din Capitală care și-au achiziționat biletele, acestea includ transportul pe ruta București – Constanța și drumul de întoarcere.
 
Conform Teatrului de Stat Constanța, oaspeții se pot bucura, până la începerea spectacolului, de o vizită în Centrul Vechi al Constanței (zona Peninsulară), fiind ghidați de Diana Slav, partener al TSC, sau de un tur ghidat al Muzeului de Artă Constanța.
 
Punctul principal al programului „Autostrada spre Teatru” este, bineînțeles, spectacolul „Universuri paralele”, ce va începe de la ora 19:00.
 
Despre spectacol
 
„Viața perfectă a unui cuplu este dată peste cap atunci când fiul, Danny, moare într-un accident. Cei doi soți fac eforturi să își continue existențele, fiecare încercând un alt fel de a depăși tragedia, dar se întâlnesc în final în decizia tacită de a accepta că durerea nu se va sfârși niciodată.
 
Spectacolul se constituie într-o autopsie a tragediei, investigând, cu meticulozitate, cu empatie și cu umor, profunzimile durerii și felul în care personajele implicate gestionează diversele ei faze.
 
Piesa lui David Lindsay-Abaire a fost premiată în 2007 cu Pulitzer, iar în 2010 a fost ecranizată, cu Nicole Kidman în rolul principal”, se arată pe site-ul TSC.
 
Premiera la Constanța a acestei tragedii a avut loc în data de 27 martie 2022.
 
Durata este de o oră și 30 de minute, fără pauză.
 
Prezentăm mai jos distribuția:
  • Mihaela Velicu – Becca
  • Cătălina Mihai, Ecaterina Lupu – Izzy
  • Lucian Iftime – Howie
  • Lana Moscaliuc – Nat
  • Theodor Șoptelea, Cătălin Bucur – Jason Willette
 
Echipa de producție este formată din: Radu Iacoban – regie artistică, Tudor Prodan – scenografie, Aida Sosic – muzică și Alexandru Bibere – lighting design
 
„Universuri paralele” a avut reprezentații la Festivalul „Buzău iubește teatrul” și Festivalul Internațional de Teatru și Arte Performative Brăila 2022.
 
De asemenea, Cătălina Mihai, cea care interpretează rolul lui Izzy, a obținut premiul pentru cea mai bună actriță la Festivalul „Buzău iubește teatrul”.
 
Biletele pentru „Autostrada spre Teatru” au putut fi achiziționate de pe platforma mystage.ro.
 
Citește și:
„Univesuri paralele” și „Jocuri în curtea din spate”, ultimele spectacole ale Teatrului de Stat Constanța, în luna noiembrie
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii