Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:36 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Traditii turcesti oprite de trupele de interventie

ro

31 Jul, 2002 00:00 1938 Marime text

Nunta cu trupe DIAS

Luni seara, un echipaj al Sectiei 2 de Politie a incercat sa intervina la solicitarea unui constantean pentru a face liniste pe o strada unde avea loc o nunta turceasca si muzica era data mult prea tare # Crezand ca se intentiona sa le strice petrecerea, un nuntas l-a agresat verbal pe unul dintre membrii patrulei, iar un altul l-a lovit in fata cu pumnul pe acelasi politist * Pentru calmarea spiritelor, la locul incidentului au fost chemate in ajutor mai multe echipaje de politie, precum si trupele DIAS * Deoarece considera ca a pierdut din marimea darului, ginerele vrea sa ceara daune Politiei

O nunta turceasca avea sa se incheie mai repede decat ar cere traditia. Astfel, in loc sa se termine aseara, sau chiar azi dimineata, cum le e traditia, niste nuntasi turci au fost nevoiti, in urma unui incident, sa se retraga, nemultumiti, la casele lor mult mai devreme. Luni seara, in jurul orei 22.00, ofiterul de politie al Sectiei 2 din Constanta a fost sesizat de o persoana ca pe strada Ion Alexandrescu are loc o nunta de turci si ca muzica este data la maxim, astfel incat locuitorii din vecinatate nu se pot odihni. Una dintre patrulele sectiei, formata din subofiterii Marius Popa si Ionut Prunaru, insotiti de jandarmul Aurelian Constantin, a fost dirijata catre locul de desfasurare a petrecerii. Pentru ca nunta avea loc intr-un cort amplasat in strada, oamenii ordinii publice i-au contactat pe organizatori, respectiv pe Elvis Mustafa, ginere, in varsta de 20 de ani, si pe Mustafa Murtaza, socrul mare, in varsta de 45 de ani, cerandu-le acestora autorizatia de desfasurare a chefului pe domeniul public. Totodata, le-a cerut sa dea si muzica mai incet. Cele cateva cereri, destul de pertinente de altfel, ale politistilor au provocat un val de nemultumiri din partea nuntasilor. Potrivit declaratiei colonelului Anton Popescu, seful Sectiei 2 de Politie, in timpul discutiilor, de politisti s-a apropiat Ali Metin, in varsta de 20 de ani, care, fiind putin baut, a inceput sa-i injure, desi nu-l intrebase nimeni nimic si nici nu-i ceruse nimeni ajutorul. "In acel moment, din lateral stanga, un alt nuntas, recunoscut ulterior de politisti ca fiind fratele socrului mare, Nesmedin Murtaza, in varsta de 34 de ani, l-a lovit in fata pe plutonierul Marius Popa, dupa care a fugit in curtea imobilului din strada Ion Alexandrescu, numarul 30", ne-a mai spus Popescu.

Chiraieli, pumni si mascati la nunta

Din acest moment, scandalul a luat amploare. Cei mai multi dintre nuntasi aflati sub influenta alcoolului, crezand ca li se va strica bairamul, au prins curaj si au inceput sa tipe si sa-i ameninte pe cei trei membri ai patrulei. Temandu-se sa nu fie linsati de nuntasii infierbantati de taria alcoolului, oamenii de ordine publica au solicitat sprijin altor echipaje, care au venit la locul scandalului insotite de trupele DIAS. Scandalul era insa departe de a fi incheiat, cei mai multi dintre nuntasi repezindu-se din ce in ce mai amenintatori la membrii echipajului de politie. Pentru ca se vedea foarte clar ca spiritele incinse ale nuntasilor puteau sa scape de sub control si sa genereze un scandal si mai puternic decat fusese pana atunci, a fost necesara interventia trupelor speciale. Mascatii l-au retinut pe Ali Metin, despre care oamenii ordinii spun ca l-a ultragiat pe politist, pentru fapta sa urmand sa fie deferit Parchetului si sanctionat. Numai ca Metin spune cu totul altceva decat ce spun politistii. El ne-a declarat ca in momentul incidentului doar trecea prin preajma perimetrului unde avea loc altercatia, venind de la pescuit, si ca altcineva l-a injurat pe politist, el fiind nevinovat. Pentru prinderea lui Nesmedin Murtaza, cel care l-a lovit pe politist cu pumnul in fata, s-a constituit o echipa operativa, care actioneaza in zona, verificand toate posibilitatile pe care le-ar avea acesta de a se ascunde. Tot in acest scop, toate intrarile si iesirile din oras sunt verificate de filtre speciale constituie special pentru acest lucru. Organizatorul nuntii va fi sanctionat pentru tulburarea ordinii publice, iar din declaratiile unuia dintre participantii la nunta am aflat ca ginerica intentioneaza sa dea Politia in judecata pentru recuperarea unor daune pe care lucratorii acesteia i le-ar fi provocat prin interventia sa in forta in toiul chefului, tocmai cand mesenii ar fi oferit darul cel mai mare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii