Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:38 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Toată acţiunea s-a desfăşurat într-un peco Cum a fost prins în flagrant comisarul-şef Cazacu, şef în IPJ Constanţa

ro

06 Nov, 2013 00:00 3672 Marime text
Iniţial, comisarul-şef Cazacu a negat că i-ar fi oferit colegului de la SIC suma de 1.000 de euro, însă ulterior a revenit, menţionând că banii sunt pentru ajutorarea unui poliţist bolnav
 
Comisarul-şef de poliţie Ionel Cazacu, de 50 de ani, din Năvodari, şeful Biroului Urmăriri din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale al Poliţiei Judeţului Constanţa, ajunge în atenţia judecătorilor Curţii Supreme de Justiţie a României. Şi asta deoarece procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial au atacat cu recurs decizia Curţii de Apel Constanţa, instanţă care l-a scos din arest pe poliţistul mai sus precizat, dar şi pe colegul acestuia, Nicolaie Irimia. Potrivit unor surse, şeful Biroului Urmăriri a fost prins în flagrant de DNA, după ce i-ar fi dat unui coleg din Serviciul de Investigaţii Criminale suma de 1.000 de euro. Banii trebuiau să ajungă, spun anchetatorii, la un procuror din Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, urmând ca acesta să dispună scoaterea de sub urmărire penală a lui Irimia. Flagrantul a avut loc într-un peco din municipiul Constanţa, mai exact de pe bulevardul Aurel Vlaicu.
 
Oficial, la data de 2 noiembrie, DNA Constanţa a anunţat că „efectuează cercetări faţă de inculpaţii Irimia Nicolaie şi Cazacu Ionel, comisar-şef de poliţie în cadrul Serviciului Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, şef al Biroului Urmăriri, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, în forma autoratului, respectiv a complicităţii la infracţiunea de dare de mită”. „Din ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat că, la data de 01.11.2013, inculpatul Irimia Nicolaie, prin intermediul inculpatului Cazacu Ionel, i-a oferit denunţătoarei, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, suma de 1.000 de euro, cu titlu de mită, în vederea adoptării de către magistratul procuror a unei soluţii de netrimitere în judecată într-un dosar penal în care inculpatul Irimia Nicolaie era cercetat pentru comiterea unei infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

Suma de 1.000 euro a fost remisă în mod efectiv de către inculpatul Cazacu Ionel unui alt denunţător, care urma a le facilita inculpaţilor predarea banilor către procuror. La data de 02.11.2013, procurorii au dispus reţinerea pentru 24 de ore a inculpaţilor Irimia Nicolaie și Cazacu Ionel, urmând ca aceştia să fie prezentaţi cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile la Curtea de Apel Constanţa”, potrivit DNA. Ulterior deliberărilor, instanţa de judecată a decis punerea în libertate a celor doi bărbaţi. Nemulţumiţi, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa au atacat, cu recurs, decizia Curţii de Apel, dosarul fiind înaintat către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.

După cum arătam şi mai sus, flagrantul a avut loc într-un peco din municipiul Constanţa, mai exact de pe bulevardul Aurel Vlaicu. Iniţial, comisarul-şef Cazacu a negat că i-ar fi dat colegului de la SIC suma de 1.000 de euro, însă ulterior a revenit, menţionând că banii sunt pentru ajutorarea unui poliţist bolnav. Irimia Nicolaie a ajuns să fie cercetat pe procurori după ce, la data de 29.08.2012, ar fi fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe drumul comunal 86, Constanţa - Năvodari, cu o imbibiţie alcoolică de 2,10.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii