Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:02 22 10 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tentativă de înşelăciune la Schitu. Unei femei i s-a spus că fiica ei a suferit un accident în Italia

ro

10 Jun, 2017 13:06 1375 Marime text
La data de 09.06.2017, polițiștii din cadrul Poliției stațiunii Costinești au fost sesizați de către o femeie, în vârstă de 83 de ani, din localitatea Schitu - județul Constanţa, cu privire la faptul că a fost apelată cu o zi mai devreme, în jurul orei 22.00, pe telefonul fix, de către un bărbat care i-a adus la cunoștință faptul că fiica sa, care se află în Italia, ar fi suferit un accident, iar pentru a o ajuta are nevoie de o sumă de bani.
 
Femeia și-a dat seama că poate fi victima unei înșelăciuni şi a anunţat organele de poliţie.
 
Polițiștii constănțeni au deschis o anchetă pentru identificarea autorului, depistării acestuia și tragerea lui la răspundere penală.
 
  
RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR CONSTĂNȚENI

Pentru a conştientiza populaţia, cu precădere persoanele de vârsta a III-a, cu privire la riscul la care se expun când au încredere în persoane necunoscute şi le oferă sume de bani, în schimbul aşa-ziselor “rezolvări de probleme cauzate de accidentele rutiere”, precizăm încă o dată faptul că în cazul unor accidente cu victime NU trebuie să se ofere sub nicio formă sau pretext sume de bani.
 
Este foarte important pentru cetăţeni să cunoască faptul că în nici un caz de accident rutier reprezentanţii instituţiilor publice nu solicită bani pentru a rezolva o speţă de natură penală.
 
Se recomandă ca în astfel de cazuri, în care cetăţenii sunt sunaţi şi li se solicită diferite sume de bani telefonic, pentru “rezolvarea unor accidente rutiere, să se apeleze imediat la 112 sau la Poliţie, pentru a se verifica dacă fiul, fiica, ruda, rudele au fost implicate într-un accident rutier.
 
Astfel, poliţiştii pot interveni pentru prevenirea comiterii unor înşelăciuni, iar persoanele care intenţionează să comită astfel de fapte să fie identificate, depistate şi trase la răspundere penală.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii