Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:47 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Suspect de trafic de persoane și droguri, trimis în judecată de procurorii DIICOT. Victimele, obligate să se prostitueze și la Constanța

ro

11 Feb, 2023 09:51 1251 Marime text
Perchezitii. Foto cu rol ilustrativ; ZIUA de ConstanțaPrin rechizitoriul din data de 08.02.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Oradea au dispus trimiterea în judecată a unui inculpat, aflat în stare de arest preventiv, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, transmiterea sindromului imunodeficitar dobândit, în forma tentativei și deținere de droguri de risc în vederea consumului propriu.

Potrivit DIICOT, în cauză s-a reținut faptul că, în perioada 2019 - 19.01.2023, inculpatul a transferat și adăpostit două persoane vătămate în diverse localități din România (Constanța, Cluj Napoca, Oradea, Arad, Brașov și București) în scopul obligării acestora la practicarea prostituției în folosul lui, costul cazărilor fiind achitat din sumele obținute din practicarea prostituției.

„Activitatea infracțională a fost întreruptă prin intervenția organelor de urmărire penală.
Persoanele vătămate au fost constrânse să practice prostituția prin acte de violență și agresiune verbală, dar și prin inducere în eroare, inclusiv cu privire la faptul că sumele obținute din această activitatea ar putea fi folosite în vederea întreținerii familiei.
De asemenea, inculpatul a întreținut relații sexuale cu una dintre persoanele vătămate deși cunoștea faptul că este diagnosticat cu sindromul imunodeficienței umane dobândite“ - au precizat reprezentanții DIICOT.

La data de 19.01.2023, a fost pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară la locuința inculpatului, unde a fost identificată și ridicată cantitatea de aproximativ un gram de canabis.

„Dosarul a fost înaintat spre competentă soluționare Tribunalului Bihor.
Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție“ - au mai menționat procurorii DIICOT.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii