Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:32 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şpagă de „zile mari" 400 de lei pentru agentul Osman

ro

06 May, 2011 02:08 1733 Marime text
Acuzaţi de grave fapte de corupţie, poliţistul Elvir Osman, din cadrul Secţiei 5 a Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa nu pare să fie foarte înstărit. Sau, cel puţin, nu părea să fie aşa în 2009, de când datează ultima declaraţie de avere afişată pe site-ul Inspectoratului General al Poliţiei Române. Desigur, între timp procurorii au spus că „averii" poliţistului i s-a adăugat şpaga „de zile mari", în sumă de 400 de lei, primită de la renumitul Marian Alexandru Lupu (între timp condamnat pentru tâlhăria de zeci de mii de euro comisă în noiembrie 2008, la Hârşova), în schimbul faptului că nu i-a luat permisul de conducere.

La momentul ultimei declaraţii de avere de pe site-ul IGPR, agentul de poliţie a precizat în documentul cu pricina că avea doar o datorie de 8.000 de euro la BCR, fiind vorba despre un credit contractat în 2007 şi scadent în 2017. De asemenea, în calitate agent II al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, acesta realizase un venit anual de 22.000 de lei. În ceea ce priveşte declaraţia de interese completată de agent pentru aceeaşi perioadă, acesta a menţionat că este membru al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual. În prezent, el a fost deferit instanţei de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, fiind suspectat de anchetatori că, la insistenţele unui coleg din Poliţia Rutieră, ar fi consimţit să nu-i reţină permisul de conducere cunoscutului Marian Alexandru Lupu, zis Lică, recent condamnat pentru tâlhăria de zeci de mii de euro de la Hârşova, comisă în luna noiembrie 2008. Mai mult decât atât, procurorii spun că Elvir Osman nu s-ar fi lăsat convins să încalce legea numai de sentimentele bune pe care le avea pentru colegul său de la Rutieră, în decizia sa contribuind şi suma de 400 de lei pe care poliţistul ar fi primit-o de la numitul Lică. Este de menţionat că alături de Elvir Osman mai sunt judecaţi poliţiştii Mircea Daniel Andrei şi Enis Vuap, fiind acuzaţi, la rândul lor, de fapte de corupţie.

Ce se spune că au făcut poliţiştii

Printre mai multe fapte de care i-au acuzat procurorii pe poliţişti se numără şi cel potrivit căruia, în perioada 15 noiembrie - 7 decembrie 2008, cei doi, împreună cu un alt coleg, „cu încălcarea atribuţiilor de serviciu, au furnizat din proprie iniţiativă, inculpatului Lupu Marian Alexandru - cercetat în dosarul nr. 1523/P/2008 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie cu consecinţe deosebit de grave, informaţii ce nu erau destinate publicului". Mai exact, acestea se referau „la faptul că inculpatul se află în atenţia organelor de poliţie, fiindu-i dat în consemn autoturismul utilizat la comiterea infracţiunii de tâlhărie, ceea ce a determinat îngreunarea urmăririi penale în scopul sustragerii inculpatului Lupu Marian Alexandru de la răspundere penală". În plus, procurorii au mai spus că la data de 19 noiembrie 2009, „făptuitorul Lupu Marian Alexandru a condus pe drumurile publice, deşi avea suspendat dreptul de a conduce, fiind favorizat de făptuitorii Cadîr Elvin şi Mircea Daniel Andrei, care, cu încălcarea atribuţiilor de serviciu, i-au deconspirat făptuitorului dispunerea echipajelor de poliţie de pe raza municipiului Constanţa, precum şi a misiunilor acestora". Procesul va debuta pe data de 13 mai, la Tribunalul Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii