Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:53 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Slepac, veteran al instantelor

ro

30 Oct, 2008 00:00 798 Marime text

S-a dat mielusel in fata judecatorilor, a recunoscut ca a gresit si a promis ca nu mai face, insa realitatea dovedeste altceva. Este cazul lui Valentin Slepac, barbatul suspectat de complicitate la comiterea unei inselaciuni de aproximativ 800.000 de euro.

Judecatorilor Curtii de Apel Constanta, Slepac le-a declarat, la inceputul acestei saptamani, ca nu a mai avut de-a face cu legea penala pana acum. Barbatul a spus ca, nestiind de ce-l cauta mascatii acasa, s-a speriat, le-a trantit usa in nas si a incercat sa fuga. Nu era prima oara cand fugea de organele legii. In urma cu aproximativ o luna, la inmormantarea tatalui sau, Slepac le mai "daduse teapa" anchetatorilor. Surprinzator sau nu, potrivit portalului justitiei, Valentin Slepac are calitatea de inculpat in mai multe dosare penale aflate pe rolul instantelor constantene. Primul dintre ele a fost inregistrat pe rolul Tribunalului Constanta pe 21 iunie 2007, unde a ajuns in apel, de la Judecatoria Medgidia. Obiectul dosarului este reprezentat de infractiuni de evaziune fiscala, iar parti sunt Valentin Slepac, inculpat, SC Prisma Metal SRL (fosta SC Inox Com Prisma Metal SRL), Ministerul Finantelor Publice, prin Agentia Nationala de Administrare Fiscala si Directia Generala a Finantelor Publice.

Evaziune si spalare de bani

Pe 10 octombrie, Tribunalul a admis apelul declarat de Slepac si a dispus suspendarea sub supraveghere a pedepsei primite de acesta, fixand un termen de incercare de trei ani. In iunie, Slepac a fost condamnat intr-un alt dosar, care priveste tot infractiuni de evaziune fiscala, la o pedeapsa de cinci ani de detentie, cu executare, si la plata unei sume de 3,3 milioane de lei catre stat. Sentinta a fost pronuntata de Tribunalul Constanta. Alaturi de Valentin Slepac, in acelasi proces, a fost judecat si condamnat si Paul Popaene, care a primit o pedeapsa identica. In prezent, atat Slepac, cat si Popaene au atacat hotararea Tribunalului in apel, la Curtea de Apel Constanta. Foarte interesant, dosarul a fost inregistrat pe rolul Curtii avand ca obiect "spalarea de bani". Conform procurorilor Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta, Valentin Slepac a fost cautat si urmarit timp de aproximativ o luna. Pentru prinderea sa, procurorii au colaborat cu ofiterii de politie judiciara din cadrul IPJ Constanta - Serviciul de Investigare a Fraudelor, dar au avut si sprijinul Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna. Anchetatorii spun ca Slepac se ascundea intr-un apartament, impreuna cu un "locotenent" al sau, Adrian Grigoras. De altfel, conform informatiilor puse la dispozitie de procurori, Valentin Slepac ar fi cercetat si in alte dosare, aflate in lucru la DNA si DIICOT.

Scris de: {autor}Cecilia ZAREA{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii