Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:18 28 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sistemul Informatic Schengen - peste 3.000 de persoane identificate, în luna martie

ro

07 Apr, 2019 12:32 719 Marime text
Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat, în ultima lună, aproape 3.000 de persoane, peste 300 de autovehicule și 157 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.
 
Pe parcursul lunii martie, au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 1.808 persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române. Dintre acestea, polițiștii români au pus în aplicare 95 de mandate europene de arestare, au depistat 226 de persoane semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, 496 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară și alte 35 care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.
 
De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 96 de documente și au fost găsite 260 de autovehicule căutate de partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare. Totodată, 1.185 de persoane, căutate de autorităţile române, au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.
 
Dintre acestea, 124 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 109 erau semnalate de România ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, alte 94 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 13 erau semnalate dispărute de autorităţile române. Totodată, partenerii străini au identificat, pe teritoriul lor, 47 de autovehicule căutate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale și 61 de documente semnalate de România.
 
Informaţii de background:
 
Biroul SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională - Inspectoratul General al Poliţiei Române a fost inaugurat în 16 septembrie 2010. Sistemul informatic SIRENE este destinat stocării informaţiilor de către autorităţile române şi schimbului de date între acestea şi sistemul comun european de urmărire poliţienească transfrontalieră, respectiv S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen).
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii