Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:54 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şeful IPJ Constanţa, Constantin Dancu „Vom asigura liniştea cetăţenilor”

ro

26 Apr, 2013 00:00 2095 Marime text
Oamenii legii vor fi prezenţi în misiune, în staţiunile Mamaia, Eforie, Costineşti, Olimp, Neptun, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai şi Vama Veche

Câteva sute de jandarmi şi poliţişti constănţeni vor participa în sistem independent şi mixt pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice în perioada sărbătorilor pascale, dar şi de 1 Mai. Comisarul-şef Constantin Dancu, inspectorul-şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, spune că, pe lângă dispozitivul curent, peste 250 de poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră şi investigaţii criminale, folosind 87 de autospeciale, vor acţiona pentru prevenirea producerii oricăror evenimente ce ar putea afecta liniştea cetăţenilor. Nu este de trecut cu vederea faptul că dispozitivele de ordine şi siguranţă publică organizate în această perioadă vor acţiona cu precădere în proximitatea lăcaşurilor de cult.

Oficialii Poliţiei Judeţului Constanţa continuă susţinând că, în ziua de Florii, 42 de poliţişti din cadrul structurilor rutiere, folosind 16 autospeciale (dintre care 13 dotate cu echipamente de măsurare a vitezei ), vor acţiona pe 12 tronsoane intens circulate ale drumurilor naţionale şi judeţene, în scopul prevenirii accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, fluidizării circulaţiei şi combaterii vitezei excesive. „Activităţile enumerate vor fi desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice. De asemenea, cei 200 de jandarmi ai Grupării Mobile „Tomis” şi alţi 110 ai Inspectoratului Judeţean Constanţa vor fi prezenţi, în misiune, în staţiunile Mamaia, Eforie, Costineşti, Olimp, Neptun, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai şi Vama Veche.

În data de 1 mai vor fi dispuse patrule de jandarmi în localităţile Basarabi, Năvodari - tabăra Delfinul, Valul lui Traian, Cheia, dar şi în zona Brick, a parcului din Piaţa Far şi a parcului Tăbăcărie din municipiul Constanţa, unde se vor desfăşura manifestări ce implică participarea unui public numeros.
„În fiecare staţiune şi zonă turistică de pe litoral echipajele Jandarmeriei vor fi în măsură să acţioneze în cel mai scurt timp, pentru aplanarea unor conflicte şi restabilirea ordinii publice în situaţia în care aceasta va fi grav tulburată, la sesizare sau la solicitare, prin numărul unic de urgenţă 112. Concomitent cu menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică, jandarmii sunt pregătiţi să asigure măsurile de ordine la toate manifestările culturale, sportive, promoţionale (în mod deosebit spectacole de amploare) ce vor fi organizate pe întreg litoralul”, mai informează oficialii Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii